Имигрантите във Великобритания, които пребивават в най-големия лагер за бежанци

...
Имигрантите във Великобритания, които пребивават в най-големия лагер за бежанци
Коментари Харесай

Имигрантите във Великобритания пребивават в страната в „затворнически условия”


Имигрантите във Англия, които обитават в най-големия лагер за бежанци в страната, биват държани в „ затворнически условия ” за „ прекомерно ” дълги интервали от време, сочи инспекция на профилирания Инспекторат по пандизите на страната.

Инспекторите, които са посетили центъра за задържане „ Хармъндсуърт ”, покрай летище „ Хийтроу ”, установяват, че плануваните освобождения на задграничните жители непрекъснато се провалят поради правни решения в последния миг или липса на документи за пътешестване на арестуваните. Така, някои от имигрантите биват принудени да останат в лагера повече от 4 години.

В отчета, държавната институция отбелязва, че в някои случаи това се случва и поради несъблюдение на отговорностите на Министерството на вътрешните работи.

Прекалено дългите интервали на задържане обаче не са единственият проблем, който е бил открит при инспекцията.

"За третата поредна година открихме обилни дефекти в региона на сигурността и уважението", разгласи основният контрольор на пандизите Питър Кларк. Той добави, че в центъра може и да са били усъвършенствани физическите условия, само че доста от зоните стоят непочистени, дървениците са „ ендемични ”, а на някои места е открито и настъпление от мишки.

Междувременно има доказателства за увеличението на съществуването опиати в лагера, в това число на психоактивното вещество „ Спайс ”.

„ Хармъндсуърт ” е най-големият център за задържане в Европа, като все още в него живеят 676 мъже.

Той и други сходни места се употребяват, с цел да бъдат настанени чужденци, в това число задгранични извършители и търсещи леговище, до момента в който молбите им за престояване във Англия се преглеждат. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР