Имигрант от Узбекистан, идентифициран като Сайфуло Саипов, е извършил терористично

...
Имигрант от Узбекистан, идентифициран като Сайфуло Саипов, е извършил терористично
Коментари Харесай

8 загинали и 11 ранени при терористично нападение в Манхатън

Имигрант от Узбекистан, разпознат като Сайфуло Саипов, е направил терористично нахлуване в "Манхатън ", Ню Йорк. Във вторник, 31 октомври, Агенция Франс Прес заяви, че локалната полиция е задържала мъж, откакто са били получени няколко сигнала за пукотевица. Стана ясно, че 29-годишният причинител е взел чартърен пикап, с който е навлязъл на велоалея, от където минавали и пешеходци, предава "Фокус ". Вследствие на това, осем души са починали, пет от които аржентински жители и един белгийски. 
Други 11 са ранени, само че са настанени в болница без заплаха за живота. Местното издание The New York Times цитира изявление на ФБР, в което нападението е несъмнено като терористична офанзива. Кметът на мегаполиса Бил де Блазио също съобщи, че това е " терористично деяние ". Ежедневникът разкри и информация, дадена от полицията, съгласно която нападателят е крещял " Аллах Акбар " малко преди да бъде обезвреден и задържан от полицията.
Washington Post добави, че откакто Саипов е минал цялата велоалея, е излязъл още веднъж на близкия бул., където се е блъснал в учебен рейс. След злополуката, атентаторът е излязъл от транспортното средство, държейки в ръцете си пушка за пейнтбол и въздушен револвер, съгласно данни, предадени от Би Би Си. След малко гонене, преминаващ инцидентно около мястото служител на реда, е съумял да рани в корема опитващия се да избяга нападател, с помощта на което Саипов е бил задържан и по-късно откаран в болница. Това заяви ABC news.

Агенция Франс Прес съобщи позицията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който назова задържания " подлудял човек " и съобщи, че управляващите не би трябвало да разрешават на " Ислямска страна " да работи на територията на страната, след провалите, които понасят екстремистите в Близкия изток. FOX news заяви, че в процеса на следствието, край блъснатия пикап са открити бележки на арабски, писани най-вероятно от Саипов, в които той се заклева във честност на терористичната организация " Ислямска страна ". 
В колата са открити и изображения на знамето на ислямистите, макар че досега нито една терористична формация не е поела отговорност за произшествието. Малко откакто бе обявено и доказано за офанзивата, френският президент Еманюел Макрон и английският министър председател Тереза Мей, изрекоха съболезнованията си на потърпевшите и показаха съпричастност с Вашингтон. По-късно съветските управляващи предложиха помощта си в следствието.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР