Тръмп настоява съдията по делото за изборна измама през 2020 г. да бъде отстранен, казва, че няма да получи справедлив процес

...
Бившият президент Доналд Тръмп говори по време на 56-ата годишна
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп говори по време на 56-ата годишна гала на сребърния слон в Колумбия, Южна Каролина, събота, 5 август 2023 г. Бившият президент Доналд Тръмп говори по време на 56-ата годишна гала церемония по случай сребърния слон в Колумбия, Южна Каролина, събота, 5 август 2023 г. - Авторско право Artie Walker Jr./Авторско право 2023 г. The AP. Всички права запазени От Euronews  с AFP Публикувано на 08.07.2023 г. - 08:52

Бившият президент на САЩ се разгневи в социалните медии, че няма да има „няма начин да получа справедлив процес“ с назначената от Обама съдия Таня Чуткан, която преди това се произнесе срещу него.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп поиска съдията по последното му дело за предполагаема изборна измама през 2020 г. да бъде отстранен - ​​твърдейки, че няма да има справедлив процес.

Прокурори поиска съдебна заповед за ограничаване на това, което Тръмп може да каже публично по случая.

Съдията от окръжния съд Таня Чуткан отговори, като даде на правния екип на Тръмп срок до 17:00 часа в понеделник вечерта, за да отговори на искането.

В своята социална медийна платформа „Truth Social“ бившият крал на телевизионното риалити и имотен магнат написа с главни букви, че „НЯМА НАЧИН ДА ПОЛУЧА ЧЕСТЕН ​​ПРОЦЕС СЪС СЪДИЯТА, „НАЗНАЧЕН“ НА СМЕШНАТА СВОБОДА НА СЛОВОТО/СПРАВЕДЛИВО СЛУЧАЙ ЗА ИЗБОРИТЕ."

Съдия Чуткан, назначен от бившия президент Барак Обама през 2014 г., преди това се занимаваше с отделни случаи на много от нападателите на Капитолия от 6 януари.

Тръмп пледира невинен по обвиненията, които се опита да отмени резултатите от изборите през 2020 г.

Тя също така отхвърли исканията на Тръмп през 2021 г. да предотврати предоставянето на записите от бунтовете в Капитолия на разследващата комисия.

Тръмп е изправен пред масови обвинения в заговор за усилията си да отмени изборите през 2020 г. Той нарече обвинението „нелепо“.

Това е акт на отчаяние от страна на провалилия се опозорен измамник Джо Байдън и неговите радикални леви бандити, за да запазят властта си“, каза Тръмп пред поддръжници в южния щат Алабама на Петък.

77-годишният милиардер спечели съкрушително Алабама през 2016 и 2020 г. и всичките шестима републиканци, които щатът изпраща в Камарата на представителите във Вашингтон, подкрепиха кандидатурата му за преизбиране преди вечерния ангажимент .

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР