Barbillion: `Barbie` чупи рекорд за жени режисьори, тъй като глобалните продажби на билети надхвърлят $1 милиард

...
Глобалните продажби на билети за Барби достигнаха 1 милиард долара
Коментари Харесай

Продажбите на глобални билети за Барби достигнаха 1 милиард долара за първи път в историята за жени режисьори Глобалните продажби на билети за Барби достигнаха 1 милиард долара в историята за първи път за жени режисьори - Авторски права AP Photo от Публикувано на 07/08/2023 - 08:39•Актуализирано 08:39

Глобалните продажби на билети за „Барби“ достигнаха 1 милиард долара, в историята за първи път за жени режисьори.

В рамките на само 17 дни от премиерата си, Барби достигна границата от милиарди долари.

Хитовият филм на Грета Геруиг надхвърли 1 милиард долара (910,6 милиона евро) в световен мащаб продажба на билети, счупвайки рекорд за жени режисьори, който преди това се държеше от Пати Дженкинс, която ръководеше Wonder Woman.

Барби, която Геруиг режисира и е сценарист, добави още 53 милиона долара (45,5 милиона евро) от 4178 местоположения в Северна Америка този уикенд и 74 милиона долара (67,4 милиона евро) в международен план, което довежда общата сума до 1,03 милиарда долара, според оценки на студиото в неделя.

Ръководеният от Марго Роби и произведеният филм стои удобно на първо място от три седмици и едва ли е завършен. Той прехвърли 400 милиона долара в САЩ и 500 милиона долара в международен план по-бързо от всеки друг филм в студиото, включително филмите за Хари Потър.

„Като ръководители на разпространението, ние често не оставаме без думи от представянето на филма, но Barbillion издуха дори и най-оптимистичните ни прогнози“, казаха Джеф Голдщайн и Андрю Крипс, които наблюдават вътрешното и международното разпространение на студиото, в съвместно изявление.

„Barbillion“.

Хубаво.

В съвременната боксофис история само 53 филма са спечелили над 1 милиард долара, без да се отчита инфлацията, а Барби сега е най-големият, режисиран от една жена, измествайки Wonder Woman' с общо 821,8 милиона долара в световен мащаб.

Три филма, режисирани съвместно от жени, все още изпреварват Барби, включително Замръзналото кралство (1,3 милиарда долара) и Замръзналото кралство 2 (1,45 милиарда долара), и двата режисирани съвместно от Дженифър Лий и Капитан Marvel (1,1 милиарда долара), сърежисиран от Ана Боден. Но Барби изпревари Капитан Марвел в САЩ с 459,4 милиона долара (срещу 426,8 милиона долара), като по този начин постави рекорда в Северна Америка за филми на живо, режисирани от жени.

Съпредседатели и изпълнителни директори на Warner Bros. Майкъл Де Лука и Пам Абди също похвалиха Геруиг в изявление и казаха, че крайъгълният камък „е свидетелство за нейния блясък и за нейния ангажимент да представи филм, който феновете на Барби от всяка възраст искат да видят на големия екран.“

Постигането на „Барбилион“ остава още по-впечатляващо, тъй като само пет други филма са го направили след пандемията, включително Филмът за братята Супер Марио по-рано тази година, Спайдърмен: Няма път към дома< /strong>, Top Gun: Maverick, Jurassic World Dominion и продължението на Avatar, Avatar: The Way of Water.

Почитателите на киното съчетават гледането на Барби с Опенхаймер на Кристофър Нолан, двоен филм, известен като Барбенхаймер. на Нолан филм също отбеляза забележителност, преминавайки 500 милиона долара в световен мащаб за три седмици. Световната му печалба в момента е 552,9 милиона долара, което го поставя пред Дюнкерк (527 милиона долара през 2017 г.) и се превърна в петия най-голям филм на Нолан някога. Освен това вече е сред четирите най-касови биографии за всички времена, заедно с Бохемска рапсодия, Страстите Христови и Американски снайперист, както и най-големия филм за Втората световна война на всички времена.

Не е тъпо.

И с продължително разпространение в кината, очаквайте и Барби, и Опенхаймер да продължат да чупят нови рекорди през идните седмици.

Допълнителни източници • AP

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР