Името на Русия се завъртя в спиралата на каталунската криза.

...
Името на Русия се завъртя в спиралата на каталунската криза.
Коментари Харесай

Испански министри предупредиха за руска намеса в каталунската криза

Името на Русия се завъртя в спиралата на каталунската рецесия. Испански министри предизвестиха Европейския съюз за съветска интервенция. Според Испания, Москва е водила акция на дезинформация.

Дезинформация в поддръжка на сепаратизма. Такава е акцията, която се е водила в обществените мрежи, съгласно испанските управляващи Те засекли доста подправени профили, които пропагандирали отделянето на Каталуния.Мария Долорес де Коспедал, министър на защитата на Испания: Това, което знаем в Испания е, че огромна част от тази активност е от съветска територия.

Засега не е ясно дали зад намесата стои съветското държавно управление. Министърът на защитата съобщи, че има засечени частни съветски организации. Алфонсо Дастис, външен министър на Испания: Да, имаме доказателства за интернет трафик след референдума от мрежи в Русия.

Според испанския министър на защитата задачата на виртуалната акция била да предизвика неустойчивост в Европа. С изказванията на Мадрид се срещна и генералният секретар на НАТО.Йенс Столтенберг, ген. секретар на НАТО: Има няколко отчета за съветска интервенция във вътрешни политически процеси на разнообразни страни. Но аз няма да разясня Каталуния. Ще оставя мненията на испанското държавно управление.

Дали към момента съществува виртуална опасност от дезинформация и по какъв начин сходна акция би повлияла на изборите в Каталуния на 21 декември? - испанските министри отхвърлиха да разясняват. Според показаните от тях данни, с изключение на от съветска територия, интернет акция в се е водила и от Венецуела, в по-малък мащаб. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР