Името на председателя на Комисията за противодействие на корупцията иза

...
Името на председателя на Комисията за противодействие на корупцията иза
Коментари Харесай

Замесиха шефа на Антикорупционната комисия в скандала с жилищата, той отрече

Името на ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията иза лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгеив беше забъркано в абсурда със скъпите жилища на занижени цени, продавани на политици. Именно ръководената от него комисия ревизира имотните покупко-продажби, подписани от Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Вежди Рашидов, Ваня Колева и, както се оказа през днешния ден - още един зам.-министър - на енергетиката - Красимир Първанов.

Днес уеб сайтът " Фрогнюз " заяви, че от 2012 година до през днешния ден Георгиев е придобил два жилището, три паркоместа и един гараж, като е заявил, че ги е купил за общо 527 095 лв., вместо за много повече.

Според информацията първо той купил апартамент от 99,41 кв.м. на 4-тия етаж и две паркоместа от по 12,50 кв.м. в нова жилищна постройка на ул. " Коста Лулчев ", намираща се на към 100 метра от паркинга на някогашния хотел " Плиска ". Пламен Георгиев е заявява, че е придобил парцела за 207 318 лв. с банков заем и спестявания. Това прави цена от 106 000 евро или общо по 854 евро за кв.м., в случай, че в региона цените за първокласни жилища са 1300- 1500 евро, написа още в обявата.

5 години по-късно шефът на КПКОНПИ си купил апартамент от 156 кв.м. на ул. " Професор доктор Георги Павлов ", която се намира на към 100 метра от Министерство на външните работи, и гараж от 42,94 кв.м. Той е заявил, че ги е придобил надлежно за 293 374 лв. и 19 558 лв. или надлежно 150 000 евро и 10 000 евро. Така излиза, че апартаментът е по цена от 961,54 евро за кв.м., а гаража за 232,88 евро за кв.м., се твърди в материала.

По този мотив ръководителят на КПКОНПИ излезе с позиция, оповестена в " 24 часа ". Ето какво се споделя в нея:

" Приходите и финансовите отговорности на фамилията ми са проследими за целия интервал от 2012 година насам на страницата на Публичния указател, който до 23 януари 2018 година беше към Сметната палата. От декларациите, които постоянно съм подавал, е видно, че за всеки от притежаваните от фамилията ми парцели е теглен ипотечен заем, а през 2017 година съм продал унаследен апартамент от 103 кв.м. в София.

Всяка от покупко-продажбите е изповядана и заявена на действителната покупко-продажна цена и за това може да се направи съпоставяне с нотариалните актове на съседите ми. Зад покупко-продажбите стоят както моите приходи, по този начин и тези на брачната половинка ми, която е стоматолог.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР