Името на Грета Тунберг набира все по-голяма популярност не само

...
Името на Грета Тунберг набира все по-голяма популярност не само
Коментари Харесай

Принц Хари – сред феновете на Грета Тунберг

Името на Грета Тунберг набира все по-голяма известност освен измежду обществото, само че и измежду звездите. Младата шведка, която се бори против климатичните промени, уголемява почитател клуба си с всеки минал ден, а в него към този момент членуват Леонардо ди Каприо, Джейн Фонда и Ким Кардашян.

Сега към тях се причислява и принц Хари, който разгласи Грета за ентусиазъм на младите по света. Херцогът на Съсекс участва на премиите OnSide в Лондон тази неделя. Той беше поканен да изнесе тирада пред повече от 2500 младежи, които също бяха в залата.

OnSide е организация, която се пробва да обезпечи по-добро бъдеще на деца на възраст сред 8 и 19 години и на младежи до 25 години, които се намират в неравностойно състояние. „ Бил съм на доста събития, само че силата довечера е нещо особено и, несъмнено, се усещам фаворизиран да съм част от тази общественост “, сподели в речта си принц Хари.

След това той не пропусна да означи и името на Грета, както и нейните непрекъснати дейности против смяната в климата. „ Когато Грета стартира своята самодейност, тя беше единствено на 15 години – един глас с един афиш пред шведския парламент. Много хора... в действителност, би трябвало да кажа, доста възрастни... не ѝ обърнаха внимание. Сега, милиони младежи се причисляват към нейната битка “.

Съпругът на Меган Маркъл добави, че Тунберг е постигнала доста от началото до момента и че тя се стреми към смяна освен за нея, само че и за всички останали. „ Целият свят сега я следи деликатно “, прибавя той.

Това е последното публично събитие за принц Хари преди той и фамилията му да се отдадат на заслужена отмора. Той, дружно с Меган Маркъл и сина им Арчи, ще отлетят за Съединени американски щати, където ще прекарат коледните празници.

Снимка: Reuters
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР