Името на България се завъртя в международния информационен обмен, благодарение

...
Името на България се завъртя в международния информационен обмен, благодарение
Коментари Харесай

Да живее мачизмът, ваксина не ни е нужна!

Името на България се завъртя в интернационалния информативен продан, с помощта на премиера Бойко Борисов. Авторитетното издание EurActiv разгласява материал, отдаден на водачите на страните членки на Европейски Съюз и на държанието им по време на пандемията. Един от изводите, до който са стигнали създателите на обявата е, че точно хората, наложили на Европа тежки ограничавания и забрани, са измежду най-откровените извършители на карантината.

Авторите на обявата са си създали труда да проследят и клиповете на българския министър председател Борисов, популяризирани в обществените мрежи.

"Премиерът изпитва компликации със спазването на обществена отдалеченост и вози разнообразни министри в своя джип на дълги дистанции, като част от напъните му да поддържа своя имидж на „ мачо “ из цяла България ", написа EurActiv и прецизира, че ПР екипът на Борисов излъчва мненията му онлайн във Facebook.

Че Борисов поддържа образа си на мачо - не е никаква вест. Макар да го прави по нашенски - играе мачлета, плющи белот, сърба супичка с люти чушки, персонално си кара джипката, самичък си прави работата - тъй като на вълка по тази причина му е пълен врата, и прочие... Изправен до премиера ни, финягата Макрон - да вземем за пример, наподобява несвоевременно. И то толкоз несвоевременно, че чак провокира необикновен тип трогване - каквото изпитваме, когато забележим изправени един до различен централния нападател на учебния футболен тим и солиста на учебния хор.

Най-любопитното е, че по-добрата половинка от българите няма нищо срещу нашенския мачизъм, предаван мощно от премиера Борисов. Не инцидентно в процентно отношение дамите, дали своят вот за ГЕРБ на последните избори, са повече от мъжете - 32.5 на 100 към 30.5 на 100. Този факт вероятно изяснява и повода, заради която Борисов не търпи провали на парламентарните избори - може и да има по-добър, само че с тоя съм си привикнала, пък си знаем и иширетите...

Има и нещо друго - към нашенският мачо като по предписание се вихрят дами, по този начин както нощните пеперуди се вият към лампата. Не прави изключение и премиера, макар че отхвърля като болшевик на разпит има ли жена до себе си. Независимо дали в Банкя или в Барселона.Или на друго място.

Има нещо сантиментално рицарско в тази загадъчност, която подпалва въображението на герберските гласоподавателки, а може би въздейства и измежду тези на алената столетница. И в очите им купето на джипката, карана вещо от премиера, облечен в бяла риза с разкопчана яка, се трансформира в комфортен будоар, в средище на съкровени намерения и омайни интуиции. А хипотетичното наличие на ПР-а Севделина, запечатваща мига с камерата на мобилния си телефон, провокира непозната и шокираща тръпка...

Еми по какъв начин да не гласуваш за подобен мачо, даже и в случай че криеш надълбоко в пазвата последното послание на другарката Нинова!

Въобще, сходен вид държание е добре пристигнало освен в предизборно, само че и в пандемично време. Борис Джонсън може да е екстравагантен от време на време, само че неслучайно коронавирусът го смъкна - липсва му онази превантивна доза мачизъм, каквато сътрудника му Борисов има в остатък. И въпреки да вози министрите си в джипа (имало и времена, когато ги возеше в багажника, злослови мълвата), въпреки да носи маската си като папионка и да гази всички забрани и ограничавания, нашенският министър председател не се удари челно в COVID-19, жив и здрав да е!

Тази представителна извадка на българския народ е забавна и от научна позиция. Тя потвърждава, че има огромна доза истина в извода на немските медици, съгласно които равнищата на тестостерон могат да се окажат основни при преболедуването и лекуването на новия ковид.

Според проучването им, представено от изданието The Science Times, ниските му равнища при мъжете може би са причина за развиването на така наречен "цитокинова стихия ", която е измежду главните аргументи за гибелта на пациенти с COVID-19.

Така че можем да приемем написаното от EurActiv и като демонстрация на бяла злоба. И не БЦЖ-то, а мачизмът ни е крепил в тоталитарни времена. Той е бил противоотровата против ДДТ, или хапчето йод - против Чернобилската радиация, имунизацията - против ковид! И ще пребъде...
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР