Именно от този процент ще зависи какви ограничителни мерки ще

...
Именно от този процент ще зависи какви ограничителни мерки ще
Коментари Харесай

Важни решения на кабинета: Ковид мерките ще се взимат на регионално, а не на национално ниво

Именно от този % ще зависи какви ограничаващи ограничения ще бъдат въвеждани. Планът планува 4 стадия с съответни ограничения на всеки един от тях, които оповестени авансово на вниманието на жителите и бизнеса. По-сериозни ограничавания ще се постановат, когато броят на леглата в интензивните отделения в страната ще стане сериозно стеснен.

Мерките ще се взимат на районно, а не на национално равнище, съгласно степента на разпространяване на вируса и общоприетите практики за пренасочване на коронавирус пациенти. Математическият модел, по който ще работи проектът, ще дава опция за петдневно предупреждение преди да бъдат налагани ограничаващи ограничения, като всеки жител ще може всекидневно да наблюдава % на свободни кревати в интензивните отделения.

Целта на новия проект е страната да има оптимално бърз и съответен отговор на провокациите, наложени от пандемията. Премиерът се ангажира да бъдат положени всички старания и разполагаем запас, с цел да не се стига до затваряне на стопанската система и до ново въвеждане на отдалечено образование.

В рамките на държавното съвещание бяха утвърдени също законодателни промени в Закона за българското поданство, които плануват да отпадне приемането на българско поданство от чужденци против вложения. До измененията се стигна след обширен разбор, съгласно който тази политика е неефективна и не води до действителни вложения в българската стопанска система и до откриването на работни места. При взимането на държавното решение е регистрирано изразеното от Европейската комисия безпокойствие от продължаващата в България законова опция за придобиване на българско поданство по натурализация в подмяна на авансово избрани заплащания.

На днешното съвещание Министерският съвет усили двойно субсидираните от страната места за банкет на студенти от Република Северна Македония в български висши учебни заведения. Местата нарастват от 150 на до 300, като до петима студенти ще могат да продължат да учат докторантура в постоянна форма на образование. Промените целят разширение и подсилване на образованието като предпочитано направление на българската политика във връзка с Република Северна Македония и на българите, живеещи там.

Студенти от българските диаспори, които не имат документ за българско поданство, също ще могат да аплайват в българските университети. Те се освобождават от такси за кандидатстване и за образованието си, в случай че са жители на някоя от следните страни: Албания, Казахстан, Косово, Република Молдова, Република Северна Македония, Сърбия и Украйна.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР