Имението на сурикатите: Възходът на династията“, който дебютира на 7

...
Имението на сурикатите: Възходът на династията“, който дебютира на 7
Коментари Харесай

Viasat Nature: 10 неща, които може би не знаете за сурикатите |

„ Имението на сурикатите: Възходът на династията “ , който дебютира на 7 февруари, понеделник, в 19:00 часа,  извънредно по, наблюдава бурния живот на три династии сурикати. Те са по едно и също време съседи и противници, принудени да се съревновават между тях, с цел да оцелеят.

Съвсем новата поредност в 13 епизода демонстрира всекидневните борби и наслади на тези дребни създания в непрестанно изменящата се среда. Накратко: доста наподобява на латино сериал, само че с космати основни герои, които живеят в пустинята Калахари. Сурикатите са доста сладки животни. Като цяло, обаче, знаем малко за тях, по тази причина ето няколко забавни обстоятелството за симпатичните миньони.

1. Те живеят в огромни, ГОЛЕМИ фамилии. Както демонстрира и поредицата „ Имението на сурикатите: Възходът на династията “ сурикатите живеят на огромни групи, които могат да включват до 50 животни. „ Кланът “ се състои от няколко семейства, като всяка от тях е доминирана от една двойка. Така до някъде наподобяват на колонии, водени от един водач – най-често от женски пол.

2. Всеки член на клана има своя функционалност. Всеки сурикат има задача: да оказва помощ в събирането на храна, да следи за хищници или да пази бебетата. Сурикатите-наблюдатели търсят да намерят най-високото място в покрайнината, изправят се на задните си крайници и „ бият паника “ – издават характерни звуци, ако се появи заплаха.





3. Бебетата са като радиатори. Сурикатите употребяват коремчетата си, с цел да се топлят през тежките зими. Когато коремчетата им изстинат, те ги „ зареждат “ като се пекат на слънце, легнали по тил. Да, като на плаж.

4. Всеки сурикат има самостоятелен глас. Няма два суриката, които „ да приказват “ еднообразно. Подобно на хората, те имат разнообразни гласове, с цел да могат да се разпознават, при положение, че не могат да се виждат.

5. Бебетата се раждат голи и слепи. Сурикатските бебета се раждат слепи и съвсем без никаква четина, по тази причина прекарват първите четири седмици от живота си в дупката подземен, където са родени. В това време последователно очите и ушите им се развиват и им пораства четина. Освен това заякват като се боричкат между тях. Тоест те стартират да се борят още преди да са прогледнали!

6. В тежки моменти могат да са огромни егоисти. Сурикатите живеят в групи, само че когато животът им е заплашен, те стават много егоистични. Например, в случай че ги атакува крокодил, биха бутнали някой от групата към нападателя, с цел да отърват личната си кожа, без никакво съмнение.



7. Враждите сред семействата могат да завършат с доста жертви. Сурикатите се бият между тях за територия и тези вражди могат да завършат със гибел. Всъщност, сурикатите са едни от най-смъртоносните същества на планетата: към 20% от смъртните случаи измежду сурикати са породени от сурикати. В множеството случаи се пробват да избегнат спора с блъфове, само че наложи ли се да влязат във война… става кланица!

8. Който порасте най-вече, той става водач. Йерархията на сурикатите е елементарна. Когато преобладаващата женска в клана почине, най-често най-голямото й и най-тежко отроче става водач. Но в случай че по-малката сестра надрасте кака си, стартират свади. Така че всеки се пробва да стане по-голям като яде доста!

9. Имат имунитет към отрова. Сурикатите не се опасяват от змии, тъй като имат отбрана към доста от смъртоносните им ухапвания. Причината за това се корени в принадлежността им към семейство мангусти, които са известни с това, че могат да преодолеят ухапвания от кобри и други отровни змии.

10. Сурикатите не пият вода. Това не е тъй като избират бира. Въпреки, че живеят в пустинята, те просто нямат потребност да пият вода: поемат течност посредством буболечките, които ядат. Толкова са яки.

Това са единствено няколко от нещата, които евентуално не знаете за сурикатите. Ако желаете да научите още и да се забавлявате – следете „ Имението на сурикатите: Възходът на династията “ – всеки работен ден от 19:00 часа, от 7 февруари по.





Viasat Nature оставя природата да опише личната си вдъхновяваща приказка – красива и изумително жестока. С безапелационни истории от хора, които са очевидци на събитията, от близко, персонално и с доста страст. За цялостната стратегия следете. Следете ни и на, както и на
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР