Имение, наподобяващо Версай, е обявено за продажба в Дубай за

...
Имение, наподобяващо Версай, е обявено за продажба в Дубай за
Коментари Харесай

„Не е по вкуса на всеки“: Най-скъпото имение в Дубай се продава за $204 млн.

Имение, наподобяващо Версай, е оповестено за продажба в Дубай за 750 млн. дирхама (204 млн. долара), което го трансформира в най-скъпата къща на нажежения пазар на първокласни парцели в града, написа Bloomberg.

Луксозният дом в стремежи квартал “Емирейтс Хилс “, разполага с вътрешна повърхност от 5500 кв. м и пет спални. С повърхност от 370 кв. м главната спалня е по-голяма от множеството жилища. На приземния етаж има стаи за хранене и развлечение. Сред другите улеснения са гараж за 15 коли, 19 бани, вътрешни и външни басейни, два купола, аквариум от 80 хиляди литра с коралов риф, електрическа подстанция и паник стаи. Имението се намира на терен от 6500 кв. м в затворен комплекс, който гледа към голф игрище.

Имотът, именуван от брокери “Мраморният замък “, е издигнат с италиански мрамор на стойност 80 млн. до 100 млн. дирхама. Строителството му е лишило близо 12 години и той е приключен през 2018 година ”, оповестява Luxhabitat Sotheby’s International Realty, която продава парцела.

От компанията допълват, че 70 квалифицирани чиновници са добавили 700 хиляди фини златни листчета варак, върху които се трудили над девет месеца. Домът е декориран с към 400 творби на изкуството от персоналната сбирка на притежателя, най-вече скулптури и картини от 19-и и 20-и век. Собственикът е подготвен да договаря, с цел да ги включи в обзавеждането на дома при покупката. Той е локален строителен бизнесмен, който не желае името му да се оповестява.

Жилището не е по всеки усет или жанр “, споделя брокерът Кунал Сингх от Luxhabitat Sotheby’s, съгласно който купувачите или ще го харесат, или ще го намразят.

Имотният пазар в Дубай процъфтява от края на 2020 година - напредък, който трае доста по-дълго, в сравнение с имотният взрив на други места по време на пандемията от COVID-19. Ралито е частична промяна след близо 6-годишния спад на пазара. Справянето с пандемията разреши на града бързо да отвори още веднъж, като притегли банкери, които се откриха там от места като Сингапур или Хонконг. Богатите хора в света купуват парцели като метод да запазят парите си в несигурната международна стопанска система. А притокът на руснаци след нашествието на Русия в Украйна оказа помощ за задържане на взрива.

Сред мегасделките в последно време са продажбата за 125 млн. дирхама на празен крайбрежен терен и покупката за 420 млн. дирхама на мезонет край Персийския залив. Но цената на квадратен метър на “Мраморния замък “ – 134 550 дирхама, е над два пъти по-висока спрямо други парцели в “Емирейтс Хилс “. Предишната най-скъпа продажба на жилище в квартала беше за 210 млн. дирхама, или 60 430 дирхама на квадратен метър, през август 2022 година, сочат данни на Дубайския заможен указател.

Всъщност единствено една публикация в града конкурира имението – плануван мезонет в плана Bugatti by Binghatti също се предлага за 750 млн. дирхама, само че към момента не е издигнат. Като цяло парцелите, които са подготвени за нанасяне, реализират по-високи цени, в сравнение с тези в градеж. Апартаментът, или “небесното имение “, както го назовава предприемачът, ще се предлага с асансьор за коли и би трябвало да излезе на пазара след към три години.

Брокерът Кунал Сингх смята, че има единствено към пет до 10 евентуални купувачи в света, които са задоволително богати и заинтригувани, с цел да купят “Мраморния замък “. По думите му двама от тях са създали оглед на жилището през последните три седмици.

“Единият – руснак, който изпратил собствен представител, с цел да огледа парцела, трябвало да намерения по какъв начин да придвижи такава сума. Вторият е индийски клиент, който към този момент има три парцела в „ Емирейтс Хилс “, само че брачната половинка му се колебае, защото клони повече към нещо по-съвременно ”, споделя Сингх.

Това е парцел, който бихте купили, с цел да се покажете, да съберете хора от елита, водачи, политици “, отбелязва Кери Майкъл, маркетингов шеф на Luxhabitat Sotheby’s.

" Човекът, който ще го купи, несъмнено е в политиката, измежду управителните фрагменти. Те желаят да забавляват хората, не можете да го извършите на Палм и да останете незабелязани, да не привлечете медийното внимание “, добавя тя, имайки поради Палм Джумейра, изкуствения архипелаг, където има доста първокласни жилища.

По думите ѝ в “Емирейтс Хилс “ човек може да предложения семейство Обама или шейхове, и да ги забавлява. Според Сингх цената на парцела е отчасти оправдана поради цената на времето и материалите, вложени в построяването. Локацията е на минути от Палм Джумейра и на към 25 минути с кола от Международния финансов център на Дубай.

Затвореният комплекс “Емирейтс Хилс “ беше основан преди две десетилетия и постоянно е определян като Бевърли Хилс на Дубай без връзките с кино промишлеността. По средата минава голф игрище. Общият размер на терена на “Мраморния замък “ го прави един от най-големите в комплекса. Съседен терен с повърхност от към 560 кв. м може да бъде платен или нает от строителна компания за създаване на тенис или пикълбол корт.

В основната стая има две бани, втората по величина спалня е с повърхност от 230 кв. м, а стаите за посетители са огромни по 90 кв. м, една от тях в този момент се употребява за запазване на вино. Има и 12 стаи за личния състав с пространство за до 25 души и два банкови сейфа. Собственикът е построил жилището и живее в него след бракоразвод.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР