Имайки предвид трансграничния характер на укриването на данъци и на

...
Имайки предвид трансграничния характер на укриването на данъци и на
Коментари Харесай

Емил Радев: Борбата срещу данъчните измами и прането на пари изисква култура на обмен на информация в ЕС

Имайки поради трансграничния темперамент на укриването на налози и на изпирането на пари, неприемливо е държавите-членки да отхвърлят да споделят информация. Културата на потайнственост следва да бъде сменена с просвета на продан на данни и информация. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев в границите на спор за отчета на Специалната комисия по финансови закононарушения, данъчни измами и отбягване на налози, който се организира по време на пленарното съвещание на Европейския парламент в Страсбург.

Според Емил Радев свадите в последните години като Панамските досиета, Досиетата от Люксембург, случаите на милиарди евро изпрани пари през редица европейски банки са потвърдили нуждата да се направи още, с цел да стане битката против укриването и избягването на налози и против изпирането на пари по-ефективна. Той приветства обстоятелството, че отчетът на Специалната комисия съдържа редица оферти, като да вземем за пример основаването на европейска финансова полиция. В същото време евродепутатът означи, че държавите-членки на този стадий нямат предпочитание за такива европейски структури. Въпреки това българският представител настоя способените органи, които се занимават с предварителната защита и следствието на данъчни измами, укриване на налози и пране на пари, да осъзнаят потребността от засилено съдействие в границите на Европейски Съюз.

Емил Радев даде образец с инструкция за продан на финансова информация, на която бе докладчик от страна на Европейския парламент и която той контракти с румънското председателство. Според него директивата поставя главните на едно по-силно съдействие в границите на Европейския съюз сред звената за финансово разузнаване, които имат съществена роля в предварителната защита и следствието на пране на пари. Той изрази вяра, че при идващите промени в директивата обменът на информация ще се трансформира в наложителен и в съответно избрани периоди.

В умозаключение Емил Радев съобщи, че всички тези промени са нужни освен в името на европейската сигурност, само че и с оглед следенето потока на мръсни пари, тяхното прекъсване и вероятно изземане в интерес на страната и надлежно на данъкоплатците.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР