Имате пълната ми подкрепа за организирането на Международния музикален фестивал

...
Имате пълната ми подкрепа за организирането на Международния музикален фестивал
Коментари Харесай

Ще се проведе ли тази година фестивалът „Варненско лято“?

„ Имате цялостната ми поддръжка за организирането на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “. Програмата за 2024 година, която представихте, е впечатляваща. Очакваме лятото с неспокойствие. “

Това съобщи кметът на Варна Благомир Коцев по време на първата си среща с артистичния шеф на фестивала проф. Марио Хосен .

Маестрото показа програмата на фестивала за тази година, както и подготовката за изданията през 2025 и 2026 година, когато фестивалът ще означи 100-годишния си празник . На срещата участваха заместник-кметът по обучение, просвета и спорт Павел Попов, шефът на дирекция „ Култура и духовно развиване “ Антония Йовчева и началник-отдел „ Фестивали и планове “ Десислава Георгиева .

„ Изключително горделив и благополучен съм да работя за фестивала „ Варненско лято “, който е моя персонална идея “ , сподели проф. Марио Хосен.

Той описа за програмата на фестивала, гостуванията на огромни актьори и съдействието, което получава от разнообразни посланици и дипломатически лица. Един от акцентите на „ Варненско лято “ тази година е присъединяване на камерния оркестър към Симфоничния оркестър на Баварското радио , който е определен за най-хубав оркестър на годината в света.

Проф. Хосен акцентира, че и тази година календарът на фестивала ще бъде богат. Сред идните събития са да вземем за пример обичайният интернационален симпозиум под надпис „ Музиката на дунавските страни “ . Продължава и традицията да се дава сцена на млади реализатори, които показват гения си на разнообразни местоположения в морската столица.

По време на диалозите стана ясно, че би трябвало да се работи в посока повече реклама и известност на фестивала на национално и интернационално равнище . Кметът Благомир Коцев съобщи, че е належащо да се вложат повече средства за известност, а фестивалът да се възприема като бранд на града . Двамата дадоха обещание да показват цялата стратегия на Международния музикален фестивал „ Варненско лято “ на специфична конференция по-късно напролет.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР