Имате нужда от промяна в живота си и започвате от

...
Имате нужда от промяна в живота си и започвате от
Коментари Харесай

Злополучно боядисване

Имате потребност от смяна в живота си и стартирате от косата. Най-добре – с смяна на цвета. Това е житейско кредо, до което прибягва съвсем всяка жена. И фактически, тази дребна стъпка като че ли преобразява освен външно, само че и вътрешно. Но за жалост, не постоянно в позитивна посока. Сигурно ви се е случвало в прилив на пристрастеност да се превърнете от пламенна брюнетка в ледена русокоска или противоположното. Обаче резултатът се е оказал напълно друг от упованията ви, да не кажем напряко фрапантен.

Косата ви е прекомерно светла
Всъщност не се е случило нищо ужасно. Това е най-лекият проблем, който може да възникне след неуместно боядисване. Пробвайте още веднъж с безамонячна багра – тя не прониква в косъма и по тази причина е по-щадяща. Поради същата причина не може да изсветли в допълнение косата, а единствено наслагва пигменти по повърхността. Колкото по-дълго стоите с безамонячната багра, толкоз по-тъмен ще стане цветът, само че несъмнено не трябва да превишавате оптималното време, изписано в инструкцията.

Косата ви е прекомерно тъмна
В този случай казусът е по-сериозен, само че не и обезсърчителен. В никакъв случай не употребяват перхидрол (блондор или различен обезцветител), тъй като косата ви ще изгори и ще добие фиктивен в природата нюанс. Също нападателни, въпреки и в по-малка степен, са химическите отстранители на багра (Hair Color Remover), които извличат молекулите на цвета от сърцевината на косъма. Те би трябвало да се ползват допустимо най-скоро след злощастното боядисване, до момента в който порите на косъма към момента не са се затворили изцяло и желателно от реномиран коафьор. В противоположен случай рискувате да се превърнете в петниста хиена.

Разбира се, най-щадящи са естествените способи за унищожаване на боята. Те няма да подействат от едно нанасяне, само че пък са подобаващи за изтощена коса или при положение, че полученият цвят е единствено няколко тона по-тъмен от мечтаното. Подхранва и по едно и също време отстранява боята кисело мляко и лимонен сок. Правете я два пъти седмично, а в случай че не разполагате с време просто добавяйте чаена лъжичка сода към шампоана си за коса. В взаимозависимост от това, каква багра сте употребявали, цветът ще изсветлее след 2-3 седмици.

Косата ви е в пилешко жълто
Най-големият призрачен сън за всяка ненатурална русокоска е да се трансформира в перхидролено пиленце със сигнално жълт нюанс. Това може да се случи при обезцветяване на естествено тъмна коса. Затова наложително по-късно, нанасяйте багра с пепелен или песъчлив нюанс. За да не позволите на пилешките нюанси да избият още веднъж, използвайте специфичен шампоан с виолетови пигменти.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР