Имате нужда от хранителни стоки за вечеря, преди да се

...
Имате нужда от хранителни стоки за вечеря, преди да се
Коментари Харесай

Нова система за пазаруване - тестовите магазини вече са факт

Имате потребност от хранителни артикули за вечеря, преди да се приберете от работа? Бърза безмитна покупка на подарък, преди да се качите на полета си? Или желаете да закупите локални специалитети с дребен въглероден отпечатък?

Нови типове магазини може скоро да ви разрешат да вършите подобни покупки по-бързо и елементарно от всеки път.

Финансираният от Европейски Съюз план MiMEX създаде нова система, която разрешава на търговците на дребно да се приближат до своите клиенти. Помага им елементарно да основават микропазари, предлагащи елементарно извършване на покупки с най-малък брой личен състав, употребявайки най-съвременни технологии.

" Чрез датчици и камери технологията в основата на MiMEX може да открие придвижването на клиента в точката на продажба ", изяснява Кристиано Карлеваро, координатор на плана MiMEX и ръководещ шеф на Spindox Labs, компанията хазаин.

Безпроблемно извършване на покупки без опашки

Как наподобяват тези микропазари и по какъв начин работят на процедура? Представете си магазин от 30-80 m2, формиран от един или повече контейнери, снабдени с лавици и цялостни с умна технология.

Преди да влезе в магазина, клиентът се разпознава в зоната за чекиране посредством специфичното приложение. Вътре в комерсиалната зона избира артикули от рафтовете, както би направил във всеки различен магазин на самообслужване. Избраните артикули се прибавят автоматизирано към цифрова количка за извършване на покупки благодарение на захранвани с AI датчици и камери.

На касата заплащането се обработва цифрово посредством приложението без потребност от касиер.

Автоматичната система разрешава освен бързо и елементарно извършване на покупки, само че и по-добро ръководство на запасите (благодарение на датчиците на рафтовете), отбрана против обири (чрез идентификация на купувача) и автоматизирана оптимизация на аспекти като осветяване, отопление и изстудяване.

Концепцията има преимущества в там където близостта е значима, прибавя Карлеваро: " Малкият резервоар MiMEX може елементарно да бъде подложен тук-там с по-висока централизация на хора, защото те се трансформират с времето: това прави допустимо достигането до клиентите, където и да се намира, когато и да е време на деня или нощта. "
 Собственикът на Jumbo влага 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите
Собственикът на Jumbo влага 15 милиона евро в най-големия си магазин на Балканите

Центърът се състои от хипермаркет и магазин за играчки и артикули за дома

Безопасно извършване на покупки

Едно от основните преимущества на системата е опцията за обезпечаване на изцяло безвредно извършване на покупки при здравни рецесии като неотдавнашната пандемия от COVID-19. Системата разрешава автоматизирани инспекции на здравните ограничения като обществено разграничаване, носене на маска или разчистване на ръцете.

Събраните данни се обработват в сходство с условията за дискретност, споделя Карлеваро: " Всички данни се ръководят в сходство с GDPR и подобаващи техники за предпазване и анонимизиране. Както за всяка друга услуга, от потребителите се изисква да одобряват изискванията на услугата и са осведомени за потреблението на техните данни.

Разгръщането на пазара 

Проектът MiMEX докара до основаването на тестови магазини в кампуса на университета в Малага, Испания, в пространствата на фондация Bruno Kessler в Тренто, Италия, и в комерсиалния център в Trump Towers в Истанбул, Турция. Последните две към момента са в употреба и са покрай внедряване на пазара.
 Колко коства да наемеш магазин в мол, на
Колко коства да наемеш магазин в мол, на " Витошка " или в търговски парк?

Наемите не са се трансформирали значително от началото на годината

" Потребителите бяха впечатлени от системата и ни предоставиха своите мнения за по-нататъшно възстановяване. Пилотните планове също ни разрешиха да покажем системата на евентуални клиенти в бранша на търговията на дребно ", отбелязва Карлеваро. " С някои от тях се водят полемики за евентуално бизнес съдействие. "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР