Имате намерение да зарадвате детето вкъщи със зайче? Заекът може

...
Имате намерение да зарадвате детето вкъщи със зайче? Заекът може
Коментари Харесай

За децата и зайчетата

Имате желание да зарадвате детето у дома със зайче? Заекът може да наподобява като идеалният домакински любим на пръв взор, само че не всеки път е това, което търсите. Подходящи ли са зайчетата за децата?

Малките деца не са на съответна възраст, в която да могат да държат животното вярно, нито са готови за характерно държание от страна на пухчето – въпреки всичко то по никакъв начин не прилича животните в анимационните филми.

Повечето мини зайчета поизначално не обичат да бъдат гушкани или вдигани по какъвто и да било метод – постоянно дават отговор на опитите с интензивно ритване и дране с нокти. Ноктите на зайците несъмнено не са за подценяване! Могат да причинят съществени драскотини. Освен това тези животни са извънредно деликатни същества и елементарно получават пострадвания – даже от най-простичко притискане или изпускане от ръцете на дете.

Тихата природа на зайците ги прави несъответствуващи за домакинство, огласено от детска врява. Тези условия ще ги слагат под стрес и няма да желаят да излязат от скривалището си и да поиграят – а оттова ще пристигна и разочарованието на дребосъците. Често на животното ще би трябвало да му бъде давано персонално пространство и тишина, с цел да почива и е добре всеки родител да изясни това преди да вземе зайче на детето. Трябва да се имат поради и доста други неща.

Средната дълготрайност на едно декоративно зайче е към 10 години и, несъмнено, това време е обвързано с отговорност по отношение на живото създание – в случай че тази година то е най-прекрасния подарък, след няколко месеца детето може да го сметне за излишно и скучно занятие и цялата грижа за заека ще се придвижи във вашите ръце.

За благополучие, зайчетата елементарно привикват да се изхождат в заешката тоалетна – на пазара се оферират разнообразни типове гранули, талаш и други, които се посипват по дъното на клетката. Освен това, изискват свежи вода и храна всекидневно, изрязване на ноктите и грижа за заешката четина.

Добре е да им бъде обезпечено време за придвижване и игра из дома ежедневно, като в границите на наличната територия не трябва да участват рискови за животното предмети. В повсеместен проект целесъобразно е възрастен човек да се грижи за зайчета, а не деца.

Ако въпреки всичко решите, че малчуганът ви е задоволително огромен и виновен, с цел да се погрижи за бухнал любим, вижте тези разгласи и цени за зайчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР