Имате много задачи, но компютърът работи бавно? Смяната на твърдия

...
Имате много задачи, но компютърът работи бавно? Смяната на твърдия
Коментари Харесай

5 съвета как да подобрим работата на компютъра си

Имате доста задания , само че компютърът работи постепенно?
Смяната на твърдия диск е най-хубавият и елементарен метод да ускорите
работата му .

И на работа , и за студентите есента е време на нараснало натоварване, което постанова да бъдем добре готови – и във връзка с оборудването , и с технологии, които подкрепят ежедневната работа. Ето няколко съвета по какъв начин да подмените диска на преносим компютър а си , да запазите скъпите си данни и да спестите малко пари.

Когато гледате своя остарял, само че правилен преносим компютър, изпитвате смесени усеща по отношение на неговата продуктивност. Не е извънредно, само че не е и впечатляващо и оборудването стартира да „ куца “, което е досадно. Въпреки че има някои способи да подобрите обстановката, без да купувате нов компютър, замяната на твърдия диск с бърз вид SSD наподобява най-практичен и елементарен. Необходими са единствено уместно съоръжение и прецизна отвертка. Това ще Ви разреши да спестите обилни финанси с малко старания.

Нещо доста значимо - сменете диска, а не целия компютър.

 
ПРОВЕРЕТЕ ОБОРУДВАНЕТО СИ
Първо, струва си да ревизирате кой е към този момент инсталираният на компютъра диск. Добре познатите твърди дискове обезпечават относително добра работа, само че я правят мъчно заради ниската си продуктивност, периодичност на отвод или закъснение заради натоварване с данни и работно време. Със SATA SSD диск на борда обстановката наподобява доста по-добре, а при избор на NVMe диск приказваме за сериозна смяна в качеството на работа.

Ако се търси извънредно висока продуктивност, би трябвало да се мисли в посока подмяна на съществуващия диск с подобен, който се придържа към стандарта SSD NVMe, като Samsung 980 или Samsung 980 PRO. Производителността на първия е до 3500 MB/s при четене и до 3000 MB/s при запис, до момента в който версията PRO предлага до 7000 MB/s при четене и до 5100 MB/s при запис. Ако съпоставим тези стойности със междинната продуктивност на твърдите дискове, можем да забележим, че разликата е голяма - 170 MB/s четене, 150 MB/s запис. Сравнението с елементарните SATA SSD също е впечатляващо – при тях скоростта на четене е до 560 MB/s, а записът е до 530 MB/s.
ПРИЧИНИТЕ
Защо да заложите на нов диск, с цел да подобрите продуктивността на компютъра си? Производителността на устройството се отразява непосредствено във времето за пускане на компютъра и приложенията и успеваемостта на графичните стратегии, инструментите за видеообработка, както и скоростта на зареждане на игрите.

Така че е извънредно значимо да замените неефективното устройство с по-добро. Особено откакто процесът на замяна е толкоз елементарен. По този метод освен ще се форсира продуктивността на компютъра, само че и ще се спестят доста пари при закупуване единствено на ново устройство, вместо на напълно нов компютър (в този случай спестяванията са най-малко няколкостотин евро). Освен това SSD устройството е по-удароустойчиво от HDD и работи по-тихо.
ЕДНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ ДАННИ (И БЕЗОПАСНО ПРЕХВЪРЛЯНЕ)
Има и още нещо. Когато избираме нов диск на Samsung, можем да използваме гратис софтуера за транспорт на данни от Samsung. То разрешава елементарно прекачване на данни към ново устройство, усъвършенстване на устройството и осигурявате на надеждан отбрана, с помощта на криптирането.

Софтуерът за транспорт на данни на Samsung е основан, с цел да помогне на потребителите бързо, елементарно и безвредно да трансферират всичките си данни – в това число настоящата операционна система, прибавен програмен продукт и потребителски данни – от съществуващото устройство за предпазване (напр. HDD) към новия Samsung SSD. Той оказва помощ през целия път през инсталацията и прехвърлянето на данни единствено с няколко кликвания. Продължителността на процеса зависи от количеството данни, само че даже и при огромни файлове всичко върви безпрепятствено.


КОЙ Е НАЙ-ДОБРИЯТ ДИСК ЗА ВАШЕТО УСТРОЙСТВО?
Преди да изберете нов диск, би трябвало да ревизирате дали Вашето устройство ще може да употребява изцяло капацитета на новия притежател, дали е съвместимо с новия вид устройство и дали има подобаващ слот за него.

Не е належащо да се отървавате от остарелия диск. Това се случва само в случай че преносимият компютър Ви разрешава да инсталирате единствено един диск и просто няма място за два. Във всеки различен случай остарелият диск може да се употребява за запазване на данни, като фотоси или видеоклипове. Само не забравяйте, че е от значително значение операционната система и най-често употребяваните стратегии да са конфигурирани на SSD.
ОТКРИЙТЕ КОЙ SSD Е ПОДХОДЯЩ ЗА Върховен административен съд
На пазара има разнообразни SSD модели: 2,5-инчов SATA или M.2 NVMe. За да улесним избора Ви, тук представяме някои известни модели, които сега можете да откриете в магазините.

2,5-инчови SSD дискове - 2,5-инчовите SSD дискове са със същия размер като 2,5-инчовите твърди дискове – единствената разлика е в дебелината. Това може да се позволи с потребление на монтажна рамка. Устройствата в този формат употребяват SATA интерфейс и се нуждаят от обособен захранващ кабел (също в SATA системата) - тъй че са нужни два кабела за свързване на устройството или, при положение на преносими компютри, подобаващ конектор, който комбинира техните функционалности.

Има и " SSD за вс ички " - налични, с огромен потенциал (за SSD) и оферират доста ускоряване на продуктивността на компютъра по отношение на HDD. Например моделите Samsung 870 QVO се оферират във версии с потенциал до 8 TB.

M.2 SATA - това са SSD дискове във формат M.2, само че употребяват SATA интерфейс. Те имат същата продуктивност като своите 2,5-инчови еквиваленти. Предимствата им са по-малък размер, липса на кабели и атрактивна цена. Не всеки M.2 порт на дънната платка (или лаптоп) поддържа SATA стандарта. Това е доста просто решение от позиция на потребителите, само че към този момент не е толкоз известно.

 

M.2 NVMe (PCIe) – това са SSD устройства, които употребяват PCI Express входа и са свързани към M.2 слота. В момента вземат превес на пазара. Тяхната скорост значително зависи от версията на PCI Express стандарта, който устройството употребява. M.2 SSD, основани на PCIe 2.0, са най-бавните, само че въпреки всичко до четири пъти по-бързи от SATA дисковете (при някои приложения, като да вземем за пример поредно прехвърляне). M.2 PCIe 3.0 SSD (напр. Samsung SSD 970 EVO Plus) сега са най-популярни заради отличното си съответствие цена/производителност. На пазара има и доста M.2 SSD, основани на PCIe 4.0 (напр. Samsung SSD 980 PRO), а преимуществата на тези високоскоростни носители ще бъдат оценени основно от експерти, работещи с доста огромни файлове (например видео в 8K резолюция).

Не забравяйте да обърнете внимание на версията на стандарта PCI Express, която поддържа освен устройството, само че и дънната платка. Базиран на PCI Express 4.0 SSD ще работи добре в слота M.2 на стандарта PCI Express 3.0, само че неговата продуктивност може да бъде понижена.

M.2 устройствата постоянно имат heatsink - това се случва в най-ефективните версии на NVMe моделите. Пример за такова решение е устройството Samsung NVMe 980 PRO Heatsink. Той има доста добра топлинна дисперсия и ще бъде съвършен освен за игри, само че също по този начин може да се употребява за разширение на паметта на конзолата, например PS5.

Като знаете това, можете да продължите с избора си на SSD, който най-добре дава отговор на Вашите потребности.

Когато сте подготвени с новия диск в ръка, можете да започнете процеса на промяна. Нека го минем през него още един път:


  ЧЕТИРИ ПРОСТИ СТЪПКИ КЪМ УСПЕХА Изтеглете софтуера „ Samsung Data Migration “ от уеб страницата на Samsung, с помощта на който можете да прехвърлите всичките си данни на ново устройство. Започнете с инспекция на размера и употребяваните сега връзки (например PCI 4.0). Това ще Ви разреши да изберете вярното дисково решение за устройството Ви. Разгледайте цялостната гама от устройства на Samsung и изберете това, което дава отговор най-добре на Вашите потребности. Монтирайте определения SSD на Вашето устройство. Следвайте инструкциите малко по малко по-долу, с цел да преминете вярно през процеса.
 

ИНСТРУКЦИИ СТЪПКА Пожарна охрана СТЪПКА

И най-после, включваме управление малко по малко по какъв начин да промените устройството сами и да Ви помогнем да подобрите ежедневната си работа.

Подробна директива по какъв начин да придвижите своите данни и да инсталирате новия си Samsung диск:
Успешно сте конфигурирали софтуера за транспорт на данни на Samsung. Отворете приложението - откакто отворите полето " избор на диск ", ще откриете името на диска във Вашето устройство. Препоръчваме да се свържете с производителя на Вашия компютър, с цел да ревизирате дали устройството има SATA или NVMe интерфейс, или да потърсите информацията в интернет сами. След като потвърдите интерфейса на устройството, изберете подобаващото устройство на Samsung: Потребителско вместилище - вътрешно-ssd и изберете това, което дава отговор най-точно. Използвайте адаптер за устройство с подобаващ конектор: SATA или NVMe, според от това кой диск сте избрали за своето устройство. Някои адаптери имат заключване - уверете се, че е отключен. (Заключеният катанец разрешава данните да бъдат четени, само че предотвратява презаписването им, отвореният катанец разрешава както четене, по този начин и презаписване на данните). Включете новото SSD устройство Samsung в адаптера и по-късно включете кабела към USB врата на вашето устройство Отворете приложението „ Софтуер за транспорт на данни “- то ще открие новосвързаното устройство. Следвайте инструкциите в приложението. След като завършите процеса на транспорт на данни от остарелия диск към новото SSD устройство на Samsung, изключете устройството от адаптера и започнете да заменяте остарелия диск с Вашия нов диск. Използвайте прецизни отвертки, с цел да разглобите Вашето устройство – предлагаме Ви да прочетете управлението с указания за Вашето устройство, с цел да ревизирате по какъв начин да отворите устройството. Ако към този момент нямате управлението, просто потърсете указания онлайн, като въведете името на Вашия модел в търсачката (името на модела може да се откри на гърба на устройството). След като намерите верните инструкции, отворете лаптопа/компютъра и стартирайте подмяната. Сменете диска и затегнете още веднъж устройството.
 

Необходими принадлежности:
SATA или NVMe адаптер - според от входното устройство и неговия стандарт Отвертки - за отваряне на капака на устройството Инструмент за отваряне
 

Отстраняване на неизправности. Какви са известните компликации, които можете да срещнете ?

Софтуерът за мигриране на лаптоп/компютър/данни не открива новосвързания Samsung диск. Това значи, че устройството не е инициализирано. За започване изпълнете следните стъпки:

- Отидете на вариантите на Windows и въведете " основаване и форматиране на дялове на корав диск " àвъведете тази алтернатива, би трябвало да има най-малко 2 забележими диска. Кликнете с десния бутон върху устройството „ Неизвестно “ и изберете „ New Simple Volume “ à  Напред à  след това следвайте инструкциите à  след като процесът на инициализация завърши, дискът би трябвало да се вижда от устройството и можете да продължите с преноса на данни.

 

 

 

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР