Имате ли злоядо куче у дома, което внезапно е спряло

...
Имате ли злоядо куче у дома, което внезапно е спряло
Коментари Харесай

6 начина да накараме злоядо куче да яде

Имате ли злоядо куче вкъщи, което ненадейно е спряло да яде храната си? За благополучие сте попаднали на вярното място, защото това е много постоянно срещано събитие и ние имаме някои потребни препоръки, с цел да накарате вашия домакински любим да яде още веднъж.

Преди да се потопим в триковете обаче, дано обсъдим какъв брой е значимо да се уверите, че кучето ви в действителност е придирчиво и не страда от по-сериозен проблем, обвързван със здравето.Ако вашето куче или различен домакински любим развие придирчиви хранителни привички, постоянно е най-хубава процедура да се консултирате с вашия ветеринарен доктор. Те ще могат да ви зададат верните въпроси, с цел да дефинират дали нещо по-сериозно може да е причина за нови хранителни привички на вашето куче.

 infomax-logo-50-15-HW

6 метода да накараме злоядо куче да яде

1. Смесвайте храни

 злоядо куче 6 метода да накараме злоядо куче да яде фотография: pinterest

Ако вашият домакински любим отхвърля да яде нещо ново, само че към момента се любува на остарялата си храна, пробвайте да смесите двете дружно за няколко дни. Ще го подмами да яде новите неща, като ги маскира със старите. Също по този начин нормално би трябвало да трансферирате кучетата към нова диета всякога, когато вършиме смяна. Така ще помогнете на вашето злоядо куче.

2. Използвайте пилешки бульон

Пилешкият бульон прави всичко по-вкусно. Ако кучето ви е придирчиво към храната си, помислете за прибавяне на малко пилешки бульон с ниско наличие на натрий от горната страна, с цел да му придадете малко спомагателен усет. Надяваме се, че това ще насърчи вашия домакински любим да яде и ще го свикне с новия усет в купата и по този начин няма да имате злоядо куче вкъщи.

3.Продължете да сервирате ястието, до момента в който кучето ви го изяде

 злоядо куче 6 метода да накараме злоядо куче да яде фотография: pinterest

Понякога се случва да попаднете на домакински любим, който е прекомерно твърдоглав за личното си положително. Той ще откаже да яде, без значение какво вършиме. В подобен случай единственият метод да се ограничи този проблем е методът на нежното недояждане. Започнете, като поставите храната на вашето куче за 30 минути.

Ако откаже да яде през това време, вземете го назад. Изчакайте до идващото обикновено планувано време за хранене и го оставете още веднъж за 30 минути. Ако не яде, вземете го назад. В последна сметка гладът ще победи и вашето злоядо куче ще изяде храната си. Ако не, евентуално има по-дълбок проблем от просто придирчиво кученце и би трябвало да се насочите към ветеринаря.

4.Купувайте храни с по-високо качество, а не диетични

Понякога вашето куче получава малко наднормено тегло или доста наднормено тегло. Естествена наклонност е да мислите, че тогава би трябвало да им купите диетична кучешка храна. Ако вашите кучета наподобяват на нашите, те могат да усетят и вкусят разликата. Това постоянно ги кара да отхвърлят да ядат, до момента в който умрат от апетит.

В дълготраен проект е най-добре да се опитате да намерите храна, която е здравословна за устойчива диета. Точно като нас, диетата постоянно е тъпо прекарване за домашния любим и ние вършим най-добре намирането на диета, която е добра за нас. Това ще подсигурява, че вашето злоядо куче да има верните хранителни субстанции, като в същото време ще му разреши да се отдаде на лакомство понякога.

5.Купете друга храна

 злоядо куче 6 метода да накараме злоядо куче да яде фотография: pinterest

Да, от време на време е толкоз елементарно. Вашето злоядо куче може да не хареса храната, която сте купили, и би трябвало да купите друга храна. Обичайно е за придирчивите кучета някои предписания да се намират за скучни или безинтересни ИЛИ може би сте им давали една и съща храна прекомерно дълго.

Експериментирайте с по-малки торби с разнообразни храни. Храни с по-добро месо, по-сходно с човешкото качество или с по-високо наличие на мазнини и захар постоянно могат да убедят кучето да яде.

6.Създайте конкуренция

 злоядо куче 6 метода да накараме злоядо куче да яде фотография: pinterest

Ако с всичко гореописано нямате триумф, единствения вид, който ви остава е да вземете още едно или още две кучета.
Намирайки се на лична територия вашето злоядо куче ще упорства да бъде алфата в новата глутница. А алфата постоянно стартира да се храни пръв. Но даже да сдаде позицията си без пердах при типа на другите хранещи се кучета, по всяка възможност инстинкта му ще сработи и ще стартира да се храни.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР