Имате ли чувството, че вървите по течението, че нищо не

...
Имате ли чувството, че вървите по течението, че нищо не
Коментари Харесай

Предизвикателство за 30 дни

Имате ли възприятието, че вървите по течението, че нищо не се случва, че ходите като че ли по отъпкани пътища и коловози. Защо не опитате нещо ново в продължение на 30 дни? Какво да вземем за пример – нещо, което постоянно сте желали, само че в никакъв случай не сте имали смелостта да извършите. Защо да не започнете най-сетне да спортувате или да прочетете най-дебелата книга в дома си, да спрете сладкото, кафето или газираните питиета, да отслабнете, да нарисувате пейзаж или нещо друго, което би било предизвикателство за вас самите.

Идеята е доста елементарна. Първо за нея приказва американският мъдрец Морган Спърлок, като по-късно се развива и от други хора. Факт е, че времето си тече и вие правите едни и същи действия, всеки ден минава по един и същи метод, само че в реалност в годината има 12 месеца, всеки от които е почти 30 дни. Оказва се, че това не е толкоз дълъг интервал и можете да измененията всичко в неговите рамки. Единственото, което би трябвало да предприемете, са дребни промени, които ще доведат до крайния резултат – вашата цел, която си поставите. И 30 дни е най-подходящият интервал от време, с цел да придобиете нов табиет или да се откажете от нездравословен подобен. Нови положителни привички са да вземем за пример карането на колело до работа, вместо да ходите с кола или рейс, да вършиме 10 000 стъпки дневно, да ставате всяка заран и да снимате изгрева или даже да напишете разказ. Вредните привички също са доста, само че умерено можете да покриете тв приемника с забрадка през идващите 30 дни. Нищо не е мъчно, в случай че знаете, че би трябвало да го вършиме единствено 1 месец.

В Щатите да вземем за пример всеки ноември хиляди хора са сложени пред предизвикването да напишат разказ от 50 000 думи за 30 дни. Те не го вършат, тъй като ще напишат шедьовър или бъдещия бестселър, само че с цел да потвърдят пред себе си, че могат. Всичко, което би трябвало да създадат, е да не си лягат преди да са написали 1667 думи през днешния ден.

Мат Кътс приказва за това, че е бил един елементарен компютърен експерт с леко наднормено тегло, който не мърдал от бюрото си, преди да се запознае с концепцията. Тогава е почнал да кара колело до работа в границите на 30 дни просто за наслаждение. Отказвал е сладкото и даже е написал разказ като едно от всичките провокации, на които се е подлагал. И всякога е усложнявал задачите си, като най-голямото му достижение е изкачването на най-високия връх в Африка – Килиманджаро. Той самият споделя пред аудитория: „ Какво чакате? Гарантирам ви, че идващите 30 дни ще изминат, без значение дали ви харесва или не, тъй че за какво не помислите за нещо, което постоянно сте желали да опитате, и да се пробвате през идващите 30 дни? “

Какво е належащо?

Първо, вземете решение да опитате или по-скоро да предизвикате себе си. Можете да изградите по-нататъшния си живот от многочислени провокации, които ще ви оказват помощ да постигнете доста повече, в сравнение с в случай че се оставите по течението. Допълнително след всяко едно приключено предизвикателство, ще повишавате личната си оценка и самочувствие, ще се почувствате значими. А също по този начин обособените 30-дневни интервали ще ви дават извънредно многообразие и те ще доведат до доста обилни промени в всекидневието ви.

Второ, изберете вашето първо предизвикателство. Напишете го на лист и даже си водете мемоари какво се случва всеки ден. Важното е да разделите предизвикването на 30 и да не си лягате, до момента в който не извършите нужното за деня.

Трето, започнете още през днешния ден. Запишете какво желаете и не отлагайте минута повече. Направете това ваше премеждие. Няма единствено в детските приказки и филми да се случват чудеса. Няма да повярвате по какъв начин ще ви дойдат сили, които в никакъв случай не сте знаели, че имате, възторг, който е инфектиран.

Четвърто, бъдете непрекъснати в границите на 30 дни и не се отхвърляйте. Никой не може да направи това вместо вас. Вие сте провокираният. Не е нужно даже да споделяте с някого, че вършиме нещо в границите на месец. Той може да ви се изсмее и разколебае. Но знайте, че всеки идващ ден ще ви дава още сили, с които ще постигнете задачата.

Пето, започнете с нещо елементарно, нещо, което е по вашите сили. Тези дребни промени в границите на деня, ще доведат до 30 пъти по-голяма смяна в края на 30-ия ден. Но дано всяко последващо предизвикателство да е все по-трудно. Така ще придобивате все по-голяма убеденост. Приемете го като премеждие.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР