Имат ли бронежилетки служителите, охраняващи границата? Сблъсък между синдикалната федерация

...
Имат ли бронежилетки служителите, охраняващи границата? Сблъсък между синдикалната федерация
Коментари Харесай

Сблъсък между синдикати и Демерджиев: Имат ли бронежилетки служителите, охраняващи границата?


Имат ли бронежилетки чиновниците, охраняващи границата? Сблъсък сред синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.

Министър Иван Демерджиев и през днешния ден е безапелационен, че екипите, които охраняват границата с Турция, имат бронежилетки. На въпроса с какъв брой бронежилетки разполагат " Гранична полиция " и Министерство на вътрешните работи, той отговори:

" Броят не ми е прочут. Мога да кажа, че всеки патрул по границата има бронежилетка, която се намира в патрулния автомобил. Тя се употребява рядко, чиновниците рядко я употребяват, тъй като тежи 12 кг. и е тежка и неуместна ", сподели министър Иван Демерджиев.

От синдикалната федерация са възмутени след този коментар.

" Колко бронежилетки е секретно, какъв брой коли са изправни е секретно, и от тази секретност имаме в границите на 70 дни три жертви свързани с мигрантите ", съобщи Генадий Тенев, зам. ръководител на СФСМВР.

„ Предприели сме дейности по доставяне с по-модерни, по-леки, по-лесни за прилагане бронежилетки. Тези процедури изискват време. Няма по какъв начин да приключат за 2-3 месеца такива процедури “, изясни министър Демерджиев.

" Те не могат да обезпечат обикновени неща, като обувки, като униформи толкоз години, ние приказваме за съоръжение от типа на бронежилетки и сходни условия, това е парадокс ", разяснява Генадий Тенев.

Според синдикалиста единствено специфични мобилни групи, които са за задържане и съпровожданe на лица, разполагат с бронежилетки. Профсъюзите в системата упорстват за нови оръжия, термокамери, дронове и още служебни кучета при работа в сложните за секване горски терени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР