Имаше заседание на енергийната комисия и неточностите бяха заличени, каза

...
Имаше заседание на енергийната комисия и неточностите бяха заличени, каза
Коментари Харесай

Жечо Станков: Няма да се стигне до санкции по Плана за възстановяване и устойчивост при едни добри преговори

Имаше съвещание на енергийната комисия и неточностите бяха заличени, сподели депутатът от ГЕРБ-Бургас и енергиен специалист

Няма да се стигне до наказания по Плана за възобновяване и резистентност при едни положителни договаряния. Имаше съвещание на енергийната комисия и неточностите бяха заличени. Гласувахме ветото на президента и ще се изчистят неяснотите. Изравняването ще е на 15 минутна база, няма да е на един час. Това съобщи депутатът от ГЕРБ-Бургас и енергиен специалист Жечо Станков в предаването „ Денят онлайн “ по Нова нюз.

„ Сигурен съм, че Европейска комисия е следила дебата в българското Народно събрание и уговорките, които са били поети персонално от Асен Василев по Плана за възобновяване и резистентност. Ангажимент е бил стихотворец в последния ден на кабинета - 1 август, че за четири години въглищните централи ще спрат да работят. Това са близо 7 милиарда които ще загубим за 4 години, които можем да сравним на 7 000 санирани блока. Подписът върху този документ нарушава най-малко един български закон. За съпоставяне ще получим едвам 1 милиарда евро по ПВУ “, изясни той.

Той разясни, че е получил отговор от министъра на околната среда и водите, в който се споделя, че „ България е поела непринуден народен ангажимент за понижаване на излъчванията с 40% до 2026 година по времето на държавното управление на „ Продължаваме промяната “. Станков добави: „ Европа не може да ни сложи въпроса, че не можем да се откажем от тази цел, която сами сте си сложили, тъй като няма европейски документ, който да ни задължава да вършим това. “

„ Има наказания за несбъднат стихотворец ангажимент, само че не сме застрашени да загубим всички средства по ПВУ. Не мисля, че ще се стигне до наказания при едни положителни договаряния. Ние просто ще създадем стъпка обратно. Европейска комисия предизвиква проектите да се отварят и да се прибавят нови планове, изключително за зелена енергетика “, акцентира Станков.

Политикът уточни, че откогато България е член на Европейски Съюз няма документ, който да споделя че би трябвало да бъдат затваряни въглищните централи освен в страната ни, само че и в целия Европейски Съюз.

Той даде образец с Германия, където се отстранява вятърен парк, ситуиран върху въглищни находища, с цел да бъдат употребявани.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР