Имаше много такива операции в миналото, ще има и в

...
Имаше много такива операции в миналото, ще има и в
Коментари Харесай

Министър Маринов за задържаните за рекет полицаи: Ще има такива операции и в бъдеще

Имаше доста такива интервенции в предишното, ще има и в бъдеще. Министерство на вътрешните работи е система, която като се изключи че е доста огромна, упражнява и изключителна власт, тъй че чиновниците са подложени на голям корупционен напън. Някои, за жалост, се поддават.
 Петима души от икономическа полиция към 4-то РПУ са арестувани за рекет
Това заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов във връзка със арестуваните за рушвет чиновници от икономическа полиция към столичното 4-то РПУ. Според проверяващите арестуваните, които следва да бъдат упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група, са изнудвали дребни притежатели на заведения в региона си, като са желали така наречен " такса успокоение ".

Маринов акцентира, че министерството има добре работещ вътрешен механизъм за попречване и откриване на злоупотреби в системата в лицето на дирекция " Вътрешна сигурност ", като огромна част от подадените към сигнали в действителност идват от самите регионални дирекции.  " Това приказва, че в системата има подтик за справяне с тези, които не работят според закона ", съобщи Маринов. 

Освен вътрешния механизъм Маринов вижда и показността на акцията като превантивна мярка. " Самото задържане и самата интервенция и методът, по който се прави - тя работи превантивно към всички останали, които се двоумят. Сами виждате, че в групата е имало и чиновници, които са склонявани към тази активност, само че не са се поддали ", добави Маринов.

По негови думи " нито един сигнал не е затулен " и самото битие на дирекция " Вътрешна сигурност " с нейните пълномощия е поръчител, че при всеки подаден сигнал той ще бъде проучен в елементи и в случай че има съществуване на такава скица, тя ще бъде прекратена.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР