Имаше много леко и внимателно изразена загриженост за ситуацията, в

...
Имаше много леко и внимателно изразена загриженост за ситуацията, в
Коментари Харесай

Тагарев пред Euronews Bulgaria: Костов препоръча да сме по-активни в комуникацията за Украйна

„ Имаше доста леко и деликатно изразена угриженост за обстановката, в която аз работя. Една съществена рекомендация беше да бъдем по-активни. Негово наблюдаване е, че сега опозицията съумява да ни наложи реда в осведомителното пространство . “

Това показа пред кореспондент на Euronews Bulgaria военният министър Тодор Тагарев във връзка диалога си с някогашния министър-председател Иван Костов. По-рано през днешния ден Тагарев разгласи във Facebook, че се е срещнал с някогашния министър председател.

 

 

 

„ Истината е, че обществото не знае и до него не стигат 90% от нещата, които ние вършим. А от информационна позиция сме реактивни, и той (Иван Костов – бел. ред.) предложи да бъдем доста по-активни “, посочи Тагарев.

Да, той ме потърси, удостовери военният министър.

Г-н Костов има извънреден опит в ръководство на комплицирани процеси и комплицирана обстановка. Той изрази подготвеност да показа с мен своя опит. Аз на драго сърце одобрих тази концепция.

Говорихме за това каква е обстановката, какви са целите, по какъв начин бих могъл аз да подходя в тази обстановка за решение на проблемите.

Според мен всеки демократично и европейски насочен човек – освен политик – в България, е угрижен за това да имаме устойчиво ръководство, което води България към по-тясна интеграция в Европа и в евроатлантическите структури. В България има съществени сили, които противодействат на тези процеси.

Говорихме за неща, които са свързани с цели, по какъв начин би трябвало да върви връзката . Сподели опит и аз съм признателен, че имах тази опция.

Не сме обсъждали въпроса Иван Костов да ни бъде съветник или консултант. Просто колегиално, разбирайки ролята на защитата в днешния ден, за ориентацията на България – допускам, че това го е предиздвикало да поеме тази самодейност. 

Припомняме, че при ръководството на Иван Костов България също бе наоколо до боен конфликт– този в Косово. Друг паралел сред тогава и в този момент са обтегнатите връзки с Руската федерация, което и тогава докара до експулсиране на съветски жители. По време на кабинета „ Костов “, трима съветски дипломати бяха изгонени от България за шпионаж, а предприемачите Майкъл Чорни и Денис Ершов бяха екстрадирани като опасност за националната сигурност.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР