Имаме ясна позиция – Асен Василев, Кирил Петков с посредници

...
Имаме ясна позиция – Асен Василев, Кирил Петков с посредници
Коментари Харесай

Борисов: Асен Василев и Кирил Петков с посредници от април досега откраднаха от държавата стотици милиони при действащ договор с „Газпром“

Имаме ясна позиция – Асен Василев, Кирил Петков с медиатори от април до момента изсмукаха от страната стотици милиони при настоящ контракт с „Газпром“. Това сподели по време на визитата си в актуализирания храм „Успение Богородично“ в Кюстендил водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„ Колегите от Демократична България, които са почтени хора, се подведоха и започнаха да вършат митинги, с цел да не се върне „Газпром“. „Спонтанни“ митинги и по тази причина се провалиха. А Асен Василев доста хитро през вчерашния ден се възползва, като сподели: „Какво неприятно има в това „Газпром“ да ни даде газ“. Ако българите са толкоз наивни, и Господ няма да ги спаси“, сподели още Бойко Борисов.

„Неслучайно Асен Василев през вчерашния ден сподели, че имали „идеологически противоречия“ с Демократична България. В момента е заключителната фаза на Кирил и Асен да откраднат милиард. Второ – кражбата ще продължи и следващата година. За месеците, в които ние сме изкупили същия този съветски газ посредством медиаторите на 60% по-скъпа цена, вие публицистите тиражирахте Лена Бориславова – „Четири пъти по-евтин газ“. Защо не тиражирате в този момент това? Не сте ли отговорни, че не проверихте. Всички сме отговорни.

С този форсмажорен контракт „Газпром“ ще ни осъди. Около 800 милиона евро ще ни осъди. Единственото вярно решение тук е – 100% диверсификация от „Газпром“. ГЕРБ сме безапелационни за това. Има 100 метода да се докара газ. Стига страната да не продължава да налива милиарди. Само оня ден – 800 милиона за медиатори. С една дума – същински имам вяра, че здравият разсъдък в България ще се върне на тези избори.

Всички споделят: „Трябва да продължите“. Ами какъв брой храмове и манастири бяха издигнати и ремонтирани. Като виждам „Струма“ в този момент – стопираха я и нея. Спряха „Хемус“, стопираха Русе – Търново. Година и половина нищо. Само за следващата година, по мои груби сметки, при нула финансови разноски, няма да стигнат 5 милиарда. Плюс тези, които в този момент дадоха – 6. Плюс тези, които още ги няма по Плана за възобновяване. И вие ме питате за коалиция. Тук става въпрос дали страната може да бъде извадена от хаоса и разрухата“, разяснява Борисов.

От името на патриарх Неофит митрополит Поликарп пожела лек и блажен празник и изрече персонална признателност към Бойко Борисов за скъпата помощ: „Благодарим освен за този храм, само че и за всички храмове и манастири на територията на Софийска епархия и Софийска митрополия, които с помощта на вашата благотворителност през днешния ден живеят нов живот “.

„Искам да ви помоля, като свършите, да снимате колоните, на които се държеше църквата. Оставихме ги преднамерено, с цел да се види на какво се крепеше. Че щеше да падне, щеше. Вярата, християнската ни религия в тези тежки времена е най-важното. Щастлив съм, че на този прекрасен празник съм тук“, съобщи Борисов./Труд
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР