Имаме ясен и конкретен план за пълната интеграция на България

...
Имаме ясен и конкретен план за пълната интеграция на България
Коментари Харесай

Премиерът акад. Денков: Имаме ясен план за пълна интеграция на България в европейските и евроатлантическите структури

Имаме явен и съответен проект за цялостната интеграция на България в европейските и евроатлантическите структури. За да се развива страната ни като естествена европейска страна, кабинетът държи този фокус във всички свои дейности, в това число когато работи по значими тематики като Шенген, еврозоната, участието в Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР). Това е наш приоритет и при съдействието с основни страни като Съединени американски щати, съобщи министър-председателят акад. Николай Денков, който взе участие в бизнес закуска с Американската комерсиална камара в България.

Подхождаме прагматично и систематично към постигането на главната ни цел, посочи министър председателят. Той акцентира напъните на държавното управление да направи промени, които са предстоящи от години. „ Даваме си сметка какъв брой е мъчно. Но огромното болшинство в Народното събрание, а бих споделил и огромното болшинство от българския народ, поддържа нашата обща цел и това ми дава убеденост, че можем да осъществяваме тази обща цел “, съобщи министър-председателят. Според акад. Денков кабинетът е много по-стабилен, в сравнение с го показват медиите преди локалните избори.

Премиерът обърна особено внимание на съдействието в границите на Европейския съюз, както и на стратегическия разговор със Съединени американски щати. Тази година София и Вашингтон означават 120 години дипломатически връзки.

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР