Имаме всички данни да очакваме по-скоро позитив, най-вече за икономиката.

...
Имаме всички данни да очакваме по-скоро позитив, най-вече за икономиката.
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Когато има закръгляне от лева в евро, то ще ...

" Имаме всички данни да чакаме по-скоро позитив, най-много за стопанската система. Което е доста значимо, тъй като когато има приходи в хазната, за всеки обществен министър е доста по-удобно да влага запаси в общественото благополучие ", сподели тя.

Правителството счита, че подготовката за присъединението на България към еврозоната върви извънредно добре.

 

Социалният министър сподели още, че не се планува да има разтърсвания след влизането ни в еврозоната. Според нея всички българи ще си дадат сметка по-скоро какви са изгодите, в сравнение с дали страховете са се оправдали.

 

Тя изясни, че преобразуването на пенсиите и обществените заплащания от лв. в евро няма да се отрази отрицателно на покупателната дарба и на качеството на живот. Шалапатова подсети, че 20 от страните-членки на Европейския съюз (ЕС) са в еврозоната.

 

" Нека да си отговорим на въпроса, в случай че нямаше изгода от това, то щяха ли множеството страни да имат упоритостта да бъдат част от това семейство ", разяснява още общественият министър.

 

Относно Шалапатова акцентира, че продължава политиката за непрекъснато увеличение на прихода на популацията.

" С множеството вложения в обществената система считаме, че ще има успокоение за хората и не би трябвало да има боязън ", счита министърът.

 

Тя обърна внимание на това, че размерът на пенсията би трябвало да подхожда на повишението на цената на живота. " С идното нарастване на пенсиите от 11% ние изпреварваме загубата от инфлация и всички останали опасности ", сподели министърът.

 

" Моят най-съществен критик са жителите, които имат потребност от поддръжка и от подпомагане в обществената система, и обществените сътрудници. На този стадий не съм получавала рецензия - в противен случай ", разяснява Иванка Шалапатова във връзка оценката, която сега се прави на работата на министрите поради идната ротация.

 

" Дори да получа информация, че оставам без работа, това ще бъде оценка, която ще уважа ", сподели още тя.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР