„Имаме три цели. Първо – да има достатъчно газ. Второ

...
„Имаме три цели. Първо – да има достатъчно газ. Второ
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бяхме готови Русия да ни извива ръцете, заварихме пълна зависимост от Газпром

„ Имаме три цели. Първо – да има задоволително газ. Второ – доставката да бъде с минимален риск. И Трето – да бъде с най-хубавата цена, с цел да може българската стопанска система да бъде конкурентоспособна”. Това съобщи министър председателят Кирил Петков на чуването в Народно събрание във връзка рецесията с газа.

По думите му преди 4 месеца държавното управление заварило редица нередности. „ Имахме цялостна взаимозависимост от „ Газпром”, платени 3 милиарда за тръба, която не можем да употребяваме, незавършена връзка към Гърция, която също не можем да употребяваме. И отвод от 70 % от азерския газ, който беше на една трета от цената. И всичко, когато стартира енергийната рецесия в Европа, която е функционалност на войната.

" Говорим за ясно нарушение на контракта за доставка на газ от страна на Русия и „ извиване на ръце “. Ние обаче бяхме подготвени за този сюжет. Откакто ние дойдохме на власт започнахме ежеседмично да наблюдаваме напредъка на газовата връзка с Гърция ", уточни Петков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР