Имаме тези навици от деца. Научили сме ги, като сме

...
Имаме тези навици от деца. Научили сме ги, като сме
Коментари Харесай

Задължително трябва да избягвате тези три неща в разговор

Имаме тези привички от деца. Научили сме ги, като сме гледали по какъв начин възрастните поддържат връзка между тях. Получавали сме забележки, когато не сме задоволително общителни и деликатни. Така сме усвоили модел на държание, посредством който демонстрираме, че нашите отзиви и познания не са значими, написа obekti.bg, базирайки се на LifeHack.
Ето три неща, които хората постоянно вършат по време на диалог и с което стават по-малко безапелационни. Помнете, че по-малкото постоянно значи повече. Ако изключите тези три навика от речта си, мигновено ще почувствате, че сте по-уверени и безапелационни.

1. Забравете наречията, изразяващи неустановеност

Това са неразбираеми формулировки, които постоянно се употребяват в общоприетия диалог. Те разрешават да поддържате връзка без себеутвърждаване.
Може би; Вероятно; Би трябвало,
Тези думи „ би трябвало “ да показват уместност и обективност, само че по-често са белег за неустановеност. Използвайте други изрази, които ви носят престиж:
Очевидно; Със сигурност; Определено; Ясно е, че…
Така утвърждавате, че знаете защо говорите и желаете да убедите останалите със знанието, което имате.

2. Не правете ангажименти

Ограничаването на отговорността от правна позиция служи, с цел да предотврати възможни недоразумения. Във всекидневното хората употребяват „ дисклеймъри “ или предварителни ангажименти тогава, когато не са уверени в знанията си. Често сме доста по-осведомени, в сравнение с демонстрираме с неуверения си изказ. Ето някои образци:
„ Не съм изцяло сигурен/а, но… “ „ Не съм специалист по въпроса, но… “ „ Може да бъркам, но… “
Общото сред всички тези изречения е, че запращат представителя в областта на несигурността. Другото общо е използването на „ само че “, след несигурната фраза. Това е дума, която спъва. Когато се усетите, че употребявате предварителни ангажименти, пробвайте някой от следните изрази:
„ Сигурен/а съм, че… “ „ Наскоро научих, че… “ „ Няма да сгрешим, ако… “
3. Бягайте от всевъзможни „ нали “-та

Много от нас имат този табиет в диалога:
…, не сте ли съгласни? …, по какъв начин ви се коства? …, нали?
Най-големият проблем с тези въпроси е посланието, че търсим валидация за мнението си. Уверените представители не търсят валидация за своите гледни точки. Най-добрият метод да се справите с това неумишлено обръщение, което изпращате е да избягвате да завършвате изказванията си с въпрос. Ако е нужно да попитате нещо, дано то е просто „ Имате ли някакви въпроси? “

Помнете, че по-малкото значи повече.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР