Имаме старт на чисто нов режим по субсидиране на религиите.

...
Имаме старт на чисто нов режим по субсидиране на религиите.
Коментари Харесай

Данаил Кирилов увери, че опростените дългове на вероизповеданията ще се върнат в бюджета

" Имаме старт на чисто нов режим по субсидиране на религиите. " Това съобщи депутатът от ГЕРБ и ръководител на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов пред БНР по тематиката за опрощаването на задълженията на вероизповеданията.

По думите му тези осигуровки, които ще бъдат опростени, ще се върнат назад в бюджета. На процедура бюджетът няма да бъде даже моментно лишен от този доход.

Кирилов изясни, че от този миг нататък осигуровки и осигурителни заплащания най-малко за 2-3 хиляди свещенослужители, а крайният резултат за бюджета, за осигурителните фондове ще бъде позитивен.

Той е на мнение, че режимът не е тъкмо опрощаване, а по-скоро търсене на новация за преустановяване на задължението , с цел да се изплати дотацията и да изплащат заплати и осигуровки на свещенослужителите.
 Борисов: Не сме се договаряли с Движение за права и свободи за вероизповеданията
Борисов: Не сме се договаряли с Движение за права и свободи за вероизповеданията

Държавата трябвало да заплаща, с цел да няма интервенция извън

Данаил Кирилов уточни, че основната цел на правното решение е да се реализира самостоятелност на финансирането на обособените религии, с цел да се избегне взаимозависимост от непознати страни.

Той посочи, че не е участвал на КСНС при президента, където е обсъждан законът и не знае дали там е разисквана допустима данъчна прошка на вероизповеданията.

Кирилов изрази вяра, че в дебата по изборните правила няма да се слагат отначало решени въпроси, които към този момент са били обсъждани и отхвърлени.

Според него въпросът за преференциите би трябвало да бъде обособен от останалите въпроси.

" Нямаме смяна в разпоредбите за осъществяване на европейски избори. Възстановява се преференциалния предел подобен, какъвто беше. По отношение на европейските, а и на другите избори прагът си остава 7% " , добави ръководителят на правната комисия.
 Цветанов отхвърля за договорка с Движение за права и свободи
Цветанов отхвърля за договорка с Движение за права и свободи

Той прикани да се спре с лъжите

Припомняме, че през вчерашния ден министър председателят Бойко Борисов съобщи, че ГЕРБ не са се договаряли с Движение за права и свободи за вероизповеданията. Цветан Цветанов също отхвърли да има договорка с Движение за права и свободи.

водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова дефинира отхвърлянето на ветото на президента като следващата договорка сред ГЕРБ и Държавно стопанско предприятие.

По думите ѝ ГЕРБ са се съгласили да опростят отговорностите на мюфтийството , с цел да получат поддръжката на Движение за права и свободи за ветото на Румен Радев.

Нинова съобщи и че Българска социалистическа партия са се сприятелили със Съюза на патриотичните сили " Защита " , които са част от дребната коалиция в ръководството на страната " Обединени патриоти " (ОП).
 ГЕРБ и Движение за права и свободи направиха следващата договорка, нападна Нинова
ГЕРБ и Движение за права и свободи направиха следващата договорка, нападна Нинова

Движение за права и свободи подкрепили ГЕРБ за ветото на Радев, ГЕРБ се съгласили да опростят задълженията на мюфтийството
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР