Имаме спор за неплатения отпуск, защото ако работникът е в

...
Имаме спор за неплатения отпуск, защото ако работникът е в
Коментари Харесай

Пламен Димитров: Трябва да се готвим и за по-тежки времена!

Имаме спор за неплатения отпуск, тъй като в случай че служащият е в подобен - то няма да има никакъв приход, а концепцията е да получава подобен. Сметката за заплащане на 60% от заплатата на служащия от страната е за три месеца. Тази мярка е добра и е работеща. В Дания и Германия има такива. Това, което ме тормози е, че работодателските организации не постоянно съумяват да се провеждат. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров в ефира на Нова телевизия.

По думите му има бизнеси, които знаят по какъв начин да вкарат ограниченията и са го създали. "Да, има хора от тях, които са били освободени. Но на всички места, където вървя изяснявам едно и също - да се подсигуряват маски и дезифектанти ", сподели водачът на КНСБ.

Димитър Маргаритов: Ситуацията е форсмажорна, само че е краткотрайна

Той съобщи, че една от ограниченията, която се разискват сега е всички периоди, които касаят правата на хората - се вършат в тяхна изгода.

Попитан какво ще се случи, в случай че обстановката в Банско се придвижи и на други места, то той съобщи: Нямам отговор! Държавата стартира да се нагажда в някаква степен. 25-30% от всички заети са в отдалечен режим на работа, сподели Димитров.

"Трябва да се готвим и за по-тежки времена. Трябва да мислим за хората, а не за стопанската система и фиска ", безапелационен е синдикалният водач и добави, че би трябвало да се направи всичко, с цел да се минимизира и забави заболяването.

"Чудя се за какво не са спрени пътуванията, не разбирам какво вършат наши жители в чужбина в този момент ", акцентира той.

Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР