Имаме спор по едно основно обстоятелство – дали този взрив

...
Имаме спор по едно основно обстоятелство – дали този взрив
Коментари Харесай

Демерджиев: Не може съдебната реформа да приключи със смяната на Гешев

" Имаме спор по едно главно събитие – дали този гърмеж е могъл да аргументи гибел или да засегне хората, които се возят в автомобила. Аз не преставам да подкрепям тезата, че този тип взривно устройство не е могло да аргументи такива вреди на хората вътре. Тоест този гърмеж е или да се сплаши Иван Гешев, или нещо друго ",

Това сподели служебния вътрешен министър Иван Демерджиев по БТВ по тематиката за гърмежа против основния прокурор Иван Гешев.

Той е разговарял с ръководителя на НСО и е схванал, че основният прокурор не е пътувал със фамилията си в колата. Тя няма и толкоз места, с цел да събере водач, защита, Иван Гешев и фамилията му.

" По всичко проличава, че същинската заплаха за Иван Гешев беше малко по-различна от това, което се случи на 1 май. Преди време, влизайки в неприсъствен диалог с мен, сподели, че ще има сериал. Действително има сериал, само че се притеснявам, че господин Гешев не е сценаристът. Интересно се развива, само че не доста оптимистично от моя позиция ", съобщи служебният вътрешен министър.

„ За малко по-малко от два дни разбрахме, че правосъдната система не е чак толкоз самостоятелна, колкото се прокламира. Това е извънредно обезпокоително, тъй като това слага под заплаха фигурата на идващия основен прокурор, който и да е той ", добави Демерджиев.

На въпрос кой желае да махне Иван Гешев, той отговори, че това са хората, които са го назначили. „ Това са хората, които управляваха България през 2019 година – господин Борисов и неговите подопечени в партията “, съобщи Иван Демерджиев.

Всичко стартира от назначението на магистратите, без значение от поста. Многократно съм казвал, че това е сериозен проблем за нашата правосъдна система. Когато се назначават магистрати и не се избират по ясно избрани правила, не се избират от сътрудниците си, а се редят в партийните централи техните имена, се стига до този резултат. Точно по тази причина не може правосъдната промяна да завърши с отстраняването или промяната на Гешев като основен прокурор. Такъв вид промяна не е първа стъпка на правосъдната промяна. Такъв вид промяна е още от същото ", безапелационен бе Иван Демерджиев.

Това е опит да се подмени потребността на българските жители от същинска правосъдна промяна. Още преди 7-8 месеца предвиждах, че в случай че се стигне до обстановка като тази, това ще бъде цялата правосъдна промяна и доста бързо ще бъде взета главата на господин Гешев “, добави Демерджиев.

На въпрос каква е ролята на Движение за права и свободи, той отговори, че каквато е била постоянно – двете партии вървят един до друг. „ Той от дълго време трябваше да предотврати отстраняването си от поста. Отдавна трябваше да прозре, че единственият метод за него да се бори за личния си престиж и за престижа на институцията, която съставлява, е да стартира да работи съществено. Да уличи, в случай че щете да задържи огромна част от хората, които в този момент са застанали против него, тъй като има задоволително учредения за това “, сподели още служебният вътрешен министър.

„ Има информация, която сочи към избрани лица. Тази информация обаче е оперативна и не може да се изнесе. Свързана е с следенето на придвижването на избрани лица, които би трябвало да се разпознават “, разясни Иван Демерджиев, допълвайки, че са ангажирани всички вероятни партньорски служби и целият им запас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР