Имаме спешни работни задачи, крайни срокове, срещи с колеги, мисли

...
Имаме спешни работни задачи, крайни срокове, срещи с колеги, мисли
Коментари Харесай

Работа вкъщи с дете: Съвети за оцеляване

Имаме незабавни работни задания, крайни периоди, срещи с сътрудници, мисли по нови планове и... детето е болно. Класика! Някои специалности разрешават в такива моменти да не пускаме болничен, а просто да работим от у дома. Но по какъв начин по-точно? Едновременната централизация в служебните задължения и оцеляването с шума на детето, което (естествено) желае своето внимание, е сложна задача.

Експертът по цифрово богатство Александрина Георгиева дава скъпи препоръки по тематиката в новия епизод на „ Ох, на мама! Podcast ”:

Подгответе се душевен

Първото значимо нещо е да се подготвите с вярната настройка. Работен ден с детето, без значение дали е всекидневие или случайно, не минава като дните, в които сме сами и разполагаме с цялото си време и внимание. Не всичко ще мине по проект, темпото на работа ще бъде друго и ще бъдем постоянно разсейвани. В тези моменти е добре да си подсещаме, че децата имат същинска потребност от нас в този интервал. Дори да ни наподобява, че ни разсейват и пречат преднамерено, това в действителност не е по този начин. 

Конкретен проект за деяние постоянно оказва помощ

Когато сме подготвили себе си, е добре да помислим за съответен проект за деяние. Това значи да определим кои са същински значимите задания за деня и кои можем да пропуснем, отложим или даже делегираме, в случай че обстановката разрешава. Можем да помислим дали имаме някакъв часови диапазон, в който сме сигурни, че ще бъдем на мира (докато детето спи) и да оставим дилемите, които желаят най-голяма централизация за тогава. 

Да измислим по какъв начин да се занимава детето

Може да ни помогне правилото на ротация на играчките. Това е способ, в който прибираме част от играчките за няколко седмици, а по-късно, когато ги предоставим на детето, то им се радва все едно са нови. Всеки път, когато стартира период за работа, можем да изваждаме обичан предмет на детето, който не е виждало от известно време. 

Да се погрижим за себе си

Не на последно място е значимо да си напомним да се грижим за менталното си здраве - да включим задоволително сън, спорт, отмора и време с другари, които да ни разтоварват от напрежението, с цел да можем да се оправим с тази задача в дълготраен проект. И да имаме самообладание - както детето, по този начин и ние самите ще имаме потребност от време, с цел да се научим да работим по този провокационен метод. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР