Имаме ресурс за оказване на хуманитарна помощ на Израел. Това

...
Имаме ресурс за оказване на хуманитарна помощ на Израел. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Имаме ресурс за оказване на хуманитарна помощ на Израел

Имаме запас за оказване на филантропична помощ на Израел. Това сподели пред публицисти министърът на финансите Асен Василев.

„ Ресурс за оказване на филантропична помощ в бюджета има по принцип. Както в бюджета на Външно министерство, по този начин и в централния бюджет. Оттук е към този момент въпрос на съответните министерства да се свържат с Израел и да видят какво би било от изгода, след което ние ще го остойностим ”, съобщи Василев.

„ България ясно съобщи поддръжка за Израел в тази ужасна обстановка. Техни жители са нападнати, има цивилни, които са отвлечени, цивилни, които са умряли ”, уточни Василев.

„ При повишение на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите, тъй като отстъпката от 25 стотинки за литър е стопански неоправдана. Тази мярка е отстъпка, която работеше в редица европейски страни, беше спряна от Европейска комисия във всички тези европейски страни. Единственият метод тази мярка да бъде обновена е, в случай че тя важи за всички коли, включително и за небългарските директно преминаващи, което би я направило стопански неоправдана, защото няма целево да се подкрепят българските консуматори. Така че по-скоро ще се търси различен вид да се подкрепят жителите ”, добави Василев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР