Имаме ресурс за оказване на хуманитарна помощ на Израел. Това

...
Имаме ресурс за оказване на хуманитарна помощ на Израел. Това
Коментари Харесай

Асен Василев: Имаме ресурс за оказване на хуманитарна помощ на Израел

Имаме запас за оказване на филантропична помощ на Израел. Това съобщи министърът на финансите пред публицисти. 
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 142
Ресурс за оказване на филантропична помощ в бюджета има по принцип. Както в бюджета на Външно министерство, по този начин и в централния бюджет. Оттук е към този момент въпрос на съответните министерства да се свържат с Израел и да видят какво би било от изгода, след което ние ще го остойностим, посочи Василев. 

България ясно съобщи поддръжка за Израел в тази ужасна обстановка. Техни жители са нападнати, има цивилни, които са отвлечени, цивилни, които са умряли, уточни Василев.

По думите му при повишение на цените на петрола ще се търси друга компенсираща мярка за потребителите, тъй като отстъпката от 25 стотинки за литър е стопански неоправдана.

“Тази мярка е отстъпка, която работеше в редица европейски страни, беше спряна от Европейска комисия във всички тези европейски страни. Единственият метод тази мярка да бъде обновена е, в случай че тя важи за всички коли, включително и за небългарските директно преминаващи, което би я направило стопански неоправдана, защото няма целево да се подкрепят българските консуматори. Така че по-скоро ще се търси различен вид да се подкрепят жителите ”, изясни финансовият министър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР