Имаме рекорден ръст на промишлено производство и очакваме да вдигате

...
Имаме рекорден ръст на промишлено производство и очакваме да вдигате
Коментари Харесай

Бизнесът казал на Нинова, че не иска избори, а преговори с Газпром -

" Имаме рекорден растеж на промишлено произвеждане и чакаме да вдигате заплатите, заявих на работодателите. "

Това разгласи министърът на стопанската система в оставка Корнелия Нинова след среща с представители на работодателски организации през днешния ден.

Работодателските организации благодариха за досегашната поддръжка и регистрираха като триумф първото място на България по индустриално произвеждане в Европа, както и запазването и откриването на нови работни места, се добавя в известието.

По думите на Нинова тя декларирала на работодателите, че стопанската система е в основите на обществената политика, а развиването на производството означава и налози, които отиват за нарастване на детски надбавки, майчинство, заплати, пенсии.

Работодателите декларирали, че е значимо да се направи държавно управление, с цел да има непоклатимост и предвидимост и че избори в този момент ще попречат на промишлеността и ще има блокиране на закони по Плана за възобновяване и резистентност, добавя министърът в оставка. Срещата с работодателите се организира в деня, когато президентът Радев връчва на Българска социалистическа партия на Корнелия Нинова третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

" Представителите на дребния и междинен бизнес показаха паника за неналичието на изясненост по отношение на доставките на газ и цената. Те упорстват за възобновяване на диалозите с „ Газпром “ и предвидимост ще бъде ли удължен договорът, който изтича ", оповестява още Корнелия Нинова. Възстановяване на контракта с " Газпром " е стъпка, за която упорства и Румен Радев. 

Работодателските организации показаха предпочитание Българска социалистическа партия като мандатоносител за сформиране на държавно управление да провежда среща сред тях и партиите, с които ще договаря, за намиране на трайно решение за енергийни доставки и гаранции за стопанската система и семействата, приключва известието за срещата.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР