Имаме ръст от 31% от чуждестранните туристи и 34% ръст

...
Имаме ръст от 31% от чуждестранните туристи и 34% ръст
Коментари Харесай

Министър Ангелкова с горещи новини за туризма


Имаме растеж от 31% от задграничните туристи и 34% растеж на приходите откогато го има независимо министерството на туризма, основано от държавното управление на господин Бойко Борисов. За първите 8 месеца имаме над 6,5 млн. туристи, което е най-малък спад от 0,5% от предходната 2018 година, която беше рекордна. Над 4,437 туристи имаме единствено за юни, юли и август. Тук спадът е с към 1%. Това регистрира пред Нова телевизия министъра на туризма Николина Ангелкова.

Според нея, от данните ставало видно, че макар изказванията за провелен летен сезон 2019, това не е по този начин. Отстъплението от рекордната 2018 година не е доста и е в границите на прогнозите, посочи тя.

" "Томас Кук и "Астрал холидейс " имат регистриран контракт, те са сътрудници. Няма никакви застраховки за хотелиерите. Независимо дали "Томас Кук " би била записана по българското законодателство, за хотелиерите няма такава сигурност, каквато имат туристите ", изясни още министър Ангелкова.

"Нямам информация какво се планува в Гърция. Изискали сме информация от всички наранени от банкрута на "Томас Кук ". Сключването на контракт сред оператор и хотел е частно-правно. Казвали сме, че оптимално това, което е в границите на вероятното, ще го създадем. Няма механизъм, по който да се спада това Данък добавена стойност ", отговори тя на настояването на родни хотелиери, поради банкрута на "Томас Кук " и угрозата те да не си получат парите по договорите, страната да опрости ДДС-то им.

"Знаем какъв брой са парите, само че това е комерсиална загадка и няма да ги кажа. Всеки хотелиер е съобщил в министерството какви са вредите ", показа Ангелкова какви са вредите за родните хотелиери.

Тя сподели още, че е провела диалози и срещи с най-големите туристически компании в Германия. Според нея, предстоящият растеж на немски туристи за идната година, е за към 10%, което ще компенсира проблемите към банкрута на "Томас Кук ".

"Външно министерство дава отговор за визите. В момента работим в посока за съветските туристи да станат многократни за интервал от 3 до 5 години, само че по този начин, че да не нарушаваме разпоредбите ", приключи тя.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР