Имаме нужда от помощ за охрана на границата. Не е

...
Имаме нужда от помощ за охрана на границата. Не е
Коментари Харесай

Филип Гунев: Новото правителство трябва да лобира за повече средства за охрана на границата

Имаме потребност от помощ за защита на границата. Не е ясно с какви средства ще разполагаме. Новото държавно управление би трябвало да лобира за повече. Това сподели за " Твоят ден " някогашният зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев.

Той разяснява и анулацията на наказванията на митничарите, упрекнати за гибелта на двамата служители на реда, убити от бус с мигранти. Според него евентуално се дължи на това, че първичното им налагане е било политически стимулирано.

Той обясни и новия механизъм за справяне с бежанците в Европейски Съюз. " Ако останеха на първа линия бежанците в България, Италия, Гърция, нямаше механизъм на преразпределение вътре в страните членки. Предвижда се, в случай че страните на първа линия се затлачат с бежанци, те да бъдат разселвани във вътрешността. Който не желае да одобри бежанци - да заплаща по 20 000 евро на емигрант на страната, в която остават. Има и наложителни минимуми, от които би трябвало да бъдат разселвани ", изясни той.

По думите му не престават да текат мигрантски потоци, като има повишаване на броя, само че и на напъните да не бъдат допускани незаконни мигранти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР