Имаме много силна регулаторна рамка и рамка за банково оздравяване

...
Имаме много силна регулаторна рамка и рамка за банково оздравяване
Коментари Харесай

ЕК и ЕЦБ следят развитието с фалита на Silicon Valley Bank frognews.bg

" Имаме доста мощна регулаторна рамка и рамка за банково излекуване тук, в Европа. Но несъмнено, всяко банково развиване като това провокира въпроси и, несъмнено, ще обсъдим това през днешния ден в Еврогрупата ", уточни той.

 

Европейската комисия и Европейската централна банка наблюдават развиването и ще обсъдят въпроса с финансовите министри на валутния блок на среща в Брюксел по-късно в понеделник, добави Донохоу.

 

Ръководителят на Еврогрупата сподели още, че обстановката е увещание, че рискът и моментите на смяна могат да се случат доста ненадейно:

 

" От европейска позиция ние сме добре позиционирани, направихме такива промени в нашата регулаторна рамка през последното десетилетие. Можем да следим и да реагираме на развиването, в случай че е належащо ".

 

" Никога нямаме причина да бъдем самодоволни, знаем какъв брой бързо могат да се трансформират нещата и по тази причина навреме през днешния ден ще можем да получим настояща информация за това къде стоят нещата сега, само че аз съм убеден, че имаме способността да управляваме този тип опасности ", означи Паскал Донохоу.

 

Шефът на Еврогрупата сподели още, че Европейският съюз ще търси по какъв начин да поддържа софтуерния бранш, с цел да подсигурява, че той към момента е в положение да пораства и че вероятностите му няма да бъдат доста наранени.

 

" Мисля, че нашата банкова система в Европа сега схваща доста добре риска в европейските и световните технологии и разполага с верните ограничения, с цел да ръководи този риск и да може да се оправи с него в бъдеще ", добави Донохоу.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР