Имаме много богат инструментариум от различни политики, които сме предложили,

...
Имаме много богат инструментариум от различни политики, които сме предложили,
Коментари Харесай

Как МОН ще върне децата в училище?

Имаме доста богат инструментариум от разнообразни политики, които сме предложили, съобщи в студиото на Сутрешния блок на Българска национална телевизия зам.-министърът на образованието Деница Сачева. На първо място това е работа с родителите. На второ място спомагателни занимания и поддръжка за образование по български език и математика, спомагателни действия по ползи, кариерно обмисляне, взаимна работа на институциите, поддръжка на самите родители.

Мерките, които държавното управление подхваща са за изкривяване на трендовете на неграмотността в България, тъй като ние не бихме желали да бъдем съучастници в построяването на следващото потомство необразовани хора у нас, съобщи Сачева.
Деница Сачева, зам. - министър на образованието: Затова предложихме механизъм за взаимна работа на институциите, за това поддържаме учителите, както с ограниченията, които към този момент загатнах, по този начин и с ограничения, свързани със взаимна работа сред обществени служащи, служители на реда, общински чиновници. Няма съответна рецепта, само че сътворяваме един инструментариум, палитра от разнообразни благоприятни условия, които шефовете и учителите могат да комбинират, по този начин е да реализират съответния резултат.
По думите на Сачева не е правилно, че министерството не води разговор. Ние слушаме гласа на всички учители, които работят тъкмо с такива възпитаници, сподели тя.

Резултатите са, че в клас са върнати 40 000 деца, както и през отминалата образователна година има три пъти по-малко отпаднали деца от учебно заведение.

По мотив вчерашния митинг на учители, Сачева съобщи, че това не е училищен митинг, а акция, в която са взели участие две учителки и няколко души.
Деница Сачева: Тази акция по-скоро се трансформира в медийна платформа, в която бяха рекламирани бъдещи протестни дейности и то против несъществуващи политики. Едното с така наречен разпореждане 100 - политиката на държавното управление за битка с неграмотността и понижаване на отпадането от просветителната система и второто - атестациите на учителите. Исканията, които бяха импортирани в министерството от една страна нямаха съображение, тъй като измененията в разпореждане 100 към този момент бяха контрактувани на отраслов съвет дружно със синдикатите и работодателите в образованието. Ежедневните визити, които тревожеха част от учителите отпадат и няма да бъдат наложителни. От друга страна във връзка с атестациите - част от нещата, които се желаят, те към този момент съществуват, като да вземем за пример присъединяване на представители на родителите в атестациите на шефовете, електронните дневници също се финансират.
Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР