Имаме конкретни доказателства, че материали, които подкрепят кремълската позиция по

...
Имаме конкретни доказателства, че материали, които подкрепят кремълската позиция по
Коментари Харесай

Грозев: За публикация на кремълски тези е плащано по 500 лв на сайтове -

Имаме съответни доказателства, че материали, които поддържат кремълската позиция по избрани тематики по време на войната, са плащани с дребни суми от порядъка на до 500 лева на материал, с цел да се появят в даден сайт``, съобщи основният редактор на ``Белингкат`` Христо Грозев в предаването ``120 минути`` по Би Ти Ви. И даде образец с македонски коментатор и анализатор, чиято задача е да пуска подготвени материали на български медии, като им заплаща, с цел да бъдат оповестени. Знае се обаче, че въпросните материали идват от специфичните служби в Кремъл. Такива материали са се появили в дребни уеб сайтове, само че се ревизират и по-големите.

Журналистът счита, че щее стигне до затваряне на съветското посолство у нас поради абсурда с изгонените 70 съветски дипломати и заканите на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова, че посолството ще бъде закрито. ``Те споделиха ``А`` и би трябвало да кажат ``Б``. Кремъл не обича да наподобява слаб ", разяснява Грозев. Той съобщи, че изгонването на толкоз огромен брой дипломати значи, че България отхвърля да бъде съдружник на Кремъл, както и че ходът не е бил авансово разискван с американските сътрудници. Но също по този начин позволи, че надали всички изгонени са били шпиони. " Около една трета са с нереално дипломатическо наличие и те са изгонени с тезата, че не може да има чак толкоз доста хора. Едва ли градинарите и готвачите са били " джеймсбондове ", разяснява той.

``Много страни в Европа от дълго време считат, че наличието на стотици съветски дипломати е доста необичайно и доста рисково. Те от дълго време търсят благоприятни условия да открият съответни данни за шпионаж на огромна част от тези дипломати. Открива такива данни и изгонват от 5, 6 до 10 души. България на практика наподобява, че години наред е събирала данни``, сподели журналистът.

Христо Грозев описа и каква би могла да бъде активността, която въпросните изгонени дипломати са правили у нас. ``Това, което сме наблюлюдавали през годините е, че както в България, по този начин и в други източноевропейски страни, има чиновници, които се занимават с развиване на сътрудници на въздействие, чиновници на посолството, които по време на персонални беседи и вечери с инфлуенсъри им предават пликчета с пари``, сподели Грозев. И съобщи, че ще бъде добре да се разгласяват видео и фотоматериали с доказателства, за може обществото да се осведоми, както се случи в други европейски страни. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР