Имаме категорична информация, чеКС е взел решение да бъде отхвърлена

...
Имаме категорична информация, чеКС е взел решение да бъде отхвърлена
Коментари Харесай

Цвета Рангелова: КС е взел решение - няма да има референдум за запазване на лева

Имаме безапелационна информация, чеКС е взел решение да бъде отхвърлена жалбата на " Възраждане " против решението на Народното събрание от юли 2023 година, с което се отхвърли провеждането на референдум за опазване на лв..Това съобщи пред БНР Цвета Рангелова, народен представител от " Възраждане ", която беше претендент за парламентарен арбитър.

" Продължаваме да получаваме въпроси от жителите, с които се срещаме. Хората, които са се подписали под настояването за този референдум, желаят да бъде зачетен техният избор.... Очевидно е нежеланието на самопровъзгласилия се за хайлайф от 168 депутати да стопира всевъзможни потребни начинания в интерес на българите. " - сподели тя.
Рангелова твърди, че " Възраждане " не е срещу приемането на еврото, а е на мнение, че българската стопанска система още не е подготвена за влизане в еврозоната.

Тя изрече противоречие, че кандидатурата ѝ за арбитър в Конституционен съд е политизирана, макар че е народен представител от политическа партия:

" Аз не вземам участие в управлението на партия " Възраждане ", в никакъв случай не съм заемала ярки политически позиции, всекидневно позицията ми е съвпадала с упованията на хората, които са ме избрали за съответната позиция. Смятам, че не затрупвам мощно политизирания профил на Десислава Атанасова. "

" ОчаквамеКонституционният съд да отхвърли настояването ни, с което апелираме измененията в Конституцията ", съобщи още Цвета Рангелова. Според нея Конституционен съд е попълнил състава си със " мощно изразени политически фигури, които са дали своят вот в Народното събрание тези промени и няма причина в този момент да гласоподават с друга съвест и да кажат, че измененията са противоконституционни ".

Депутатката беше безапелационна, че " Възраждане " не е в изолираност в Народното събрание:
" Напротив, ние сплотяваме опозиционните партии. Целта на обединяването е към хрумвания и цели, а не някакви тъмни покупко-продажби. "

Като " страховити опорки ", целящи да дискредитират " Възраждане ", тя дефинира изказванията, че партията цели излизане на България от НАТО и Европейски Съюз.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР