Имаме информация за 65 хиляди инцидента в Украйна, които може

...
Имаме информация за 65 хиляди инцидента в Украйна, които може
Коментари Харесай

Еврокомисар за трибунала срещу Русия: 65 000 случая може да се окажат военни престъпления

Имаме информация за 65 хиляди случая в Украйна, които може да се окажат военни закононарушения. Това съобщи еврокомисарят по правораздаването Дидие Рейндерс след края на Съвета " Правосъдие и вътрешни работи " в Стокхолм, на който страните членки обсъждаха основаването на интернационален арбитражен съд на закононарушенията на Русия там, съобщи БНР.

14 страни членки започнаха следствия на национално равнище за закононарушенията, осъществени в Украйна, поради убити техни жители там, да вземем за пример, публицисти, заяви еврокомисар Рейндерс.

На организацията на Европейски Съюз за съдействие в региона на наказателното правораздаване ЕВРОЮСТ е даден нов мандат да съхранява и проучва доказателства за основни интернационалните закононарушения, сподели шведският министър на правораздаването Гюнар Стрьомер. По мотив броя на случаите, които биха могли да се окажат военни закононарушения, еврокомисар Рейндерс акцентира:

" Тези числа илюстрират обстоятелството, че  разполагаме с най-големия брой документирани  военни закононарушения от когато и да било. Това включва закононарушението " експанзия ", което е доста характерен вид. Както се произнесе Международният боен арбитражен съд в Нюрнберг през 1946-та година, нападателната война е най-голямото интернационално закононарушение ".

Рейндерс подсети, че Украйна, дружно с няколко страни-членки и с поддръжката на ЕВРОЮСТ е основала взаимни проверяващи екипи преди година при започване на войната. Трибуналът, който следва да бъде основан, би трябвало да има необятна интернационална поддръжка, в това число и от Организация на обединените нации, сподели Рейндерс.

" Бих споделил, че може би това е повратна точка, тъй като ще покаже освен на тези, които правят експанзията в Украйна, само че и на такива, които имат намерение да извършат военни закононарушения по света, че сме почнали развой, при който те рискуват да бъдат изправени пред арбитражен съд или съд през целия си живот ", уточни още Рейндерс.

Той позволи, че трибуналът може да бъде в хибриден формат, т.е. да е основан в Украйна с интернационално посланичество.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР