Имаме информация, по свидетелски показания, за трима души, които са

...
Имаме информация, по свидетелски показания, за трима души, които са
Коментари Харесай

Областният управител на Бургас: Царево ще има нужда от доброволци, които да помагат

Имаме информация, по свидетелски показания, за трима души, които са били повлечени от мост, който се срути. Това са две дами в автомобил и мъж, който е прекосявал по моста. Имаме и сигнали за два натрупа, само че все още, не можем да потвърдим дали това са хората, които търсям. Това съобщи в NOVA регионалният шеф на Бургас Пламен Янев.

По думите му най-тежка е обстановката към къмпинг " Арапя " и село Костия, откъдето пристигна първо сигнала за покачващи се води. " Реално съвсем цялата община, в това число обитаемоте места по-надолу по крайбрежието, са потърпевши от тези значителни превалявания, каквито не са виждани в региона от доста години ", уточни той.

" Към момента имаме обезпечена храна за най-малко 24 часа, с помощта на БЧК, прилежащи общини и разнообразни компании. В сряда ще създадем разбор дали е належащо към момента подсигуряването на храна – най-много към най-пострадалото село Костия. Нека не забравяме, че въпреки всичко е минал единствено един ден и на множеството места храни и други артикули са налични. Така че от тази позиция ситуацията по-скоро е умерено. Със сигурност община Царево ще има нужда от доброволци предвид на огромните мащаби на бедствията и оправянето със вредите ".

Областният шеф насочи и апел. " Искам да помоля. В щаба на общината има човек, който ще дава отговор особено за доброволците. Нека всички доброволци, които ще идват да се записват и да кажат какви умения и качества имат и с какво могат да оказват помощ, с цел да бъдат насочвани натам, където ще могат да оказват помощ. Предварително благодаря на всички доброволци и ги апелирам да работят проведено под управлението на общинския щаб, с цел да може да е най-ефективна тяхната активност ", уточни Янев.

" До момента няма сигнали за изчезнали хора, с изключение на за тримата души, за които към този момент беше обявено ", акцентира той.

Областният шеф беше безапелационен, че групата деца, за които имаше информация, че са изолирани в хотел в Царево са добре. " Има деца, които са качени на по-висок етаж в хотел, в който е наводнен приземния етаж. За тях няма заплаха. Осигурена им е храна. Единственото стеснение сега е, че няма ток, само че това е по-скоро за тяхна сигурност. Преценихме, че едно извеждане през наводнен партерен етаж е изцяло безсмислено, защото в хотела има всички улеснения и няма смисъл да се основава спомагателен стрес на децата ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР