Имаме готовност за допълнителен полет за евакуация на българи от

...
Имаме готовност за допълнителен полет за евакуация на българи от
Коментари Харесай

Денков: Няма значение дали е черна или бяла котката, важното е да лови мишки

" Имаме подготвеност за спомагателен полет за евакуация на българи от Израел, в случай че има искащи ". Това съобщи министър председателят Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и медии във Facebook.

" Най-важното е, че успяхме бързо да изтеглим българските жители от там ", сподели още Денков.

" Ако този спор се задълбочи, това ще има отражение за идващата зима ", уточни министър председателят.

Част от заложените все още въпроси са за заплатите в разнообразни държавни администрации и ведомства.

Граждани питат и до по кое време ще остане блокирана от енергетици и миньори автомагистрала " Тракия ", както и дали държавното управление е готово на отстъпки по тематиката.
Ако спорът в Близкия Изток се задълбочи, това ще има отражение за идващата зима.

Това съобщи министър-председателят акад. Николай Денков по време на държавното студио „ Властта приказва намерено “. В рамките на един астрономически час министър председателят дава отговор на сложени от жители въпроси.

Денков заяви, че страната ни има подготвеност за спомагателен полет за евакуация на българи от Израел, в случай че има искащи.

Николай Денков дава отговор на необятен набор въпроси, свързани с държавната политика по отношение на Украйна, вноса на зърно, подпомагането на пчеларите, заплатите в държавния бранш, митингите на енергетици и миньори и вероятно повишаване на тока.

Въпреки митинга на миньорите, държавното управление „ няма накъде повече “ да отстъпи, сподели Денков по отношение на митинга на енергетиците. Според него политически упоритости замъгляват погледа на някои от протестиращите.

Премиерът бе безапелационен, че има механизми, които няма да разрешат повишаване на тока за бита.

„ Няма да има повишаване с повече от 1 – 2 % до 2026 година “, даде обещание той и добави: „ Никой не може да си разреши и няма да си разреши значително повишаване на тока “.

Всяка една партида зърно, импорт от Украйна, се ревизира и там няма нищо притеснително.

Премиерът разяснява, че вносът на мед е в пъти по-малък от това, което се създава в България. „ Пазарът се балансира от това, което се внася, от това, което се изнася и от това, което се задържа. Ние не може да забраним вноса от европейските пазари, примерно от Полша. Може да ограничим вноса от извъневропейски страни. Проблемът е, че постоянно се продава мед без ясно означение на етикета за генезис “, уточни Денков. Той напомни, че всяка година производителите получават помощи в размер на 15 и 20 милиона лв..

Подаряваме БТР-и на Украйна, създадени през 60-те години, в случай че създадем прилика с мобилните устройства, все едно приказваме за телефони с шайби, посочи министър-председателят.

Според Николай Денков в доста министерства има стопански ползи, които би трябвало да бъдат пречупени.

„ Ние затваряме тези малки врати. На някои места се оказа, че би трябвало да се сменят хора. Ако погледнете кои министри се подлагат на критика, ще стане ясно какви дейности са взети във връзка с тези министерства “, сподели още Николай Денков.

Запитан за поддръжката и НЕкоалиционния формат, Денков разяснява: „ Без ГЕРБ и Движение за права и свободи мъчно ще съберем болшинство. Много решения могат да бъдат взети без Движение за права и свободи, само че колкото повече поддръжка, толкоз по-добре. Поговорката гласи: „ Няма значение дали е черна или бяла котката, значимото е да лови мишки “. Ние имаме ясна стратегия и тя се извършва с невероятни темпове “, съобщи министър председателят. Според него няма аргументи да се оплакват от поддръжката, която имат.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР