Имаме еднакво разбиране за опазването на границите – да го

...
Имаме еднакво разбиране за опазването на границите – да го
Коментари Харесай

Ердоган ще дойде във Варна, само и само за да запазим споразумението за мигрантите

„ Имаме еднообразно схващане за опазването на границите – да го вършим по този начин, че хората в Европа да се усещат сигурни, да го вършим с хуманно отношение към търсещите леговище, и в това време европейската дипломация да работи. Една-единствена цел си слагаме за лидерската среща във Варна на 26 март – за продължение на действието на съглашението с Турция, с цел да предпазим Европа “

Това съобщи на конференция в резиденция " Бояна " министър председателят Бойко Борисов след срещата си с федералния канцлер на Австрия Себастиан Курц.

През февруари ръководителите на Европейския съвет Доналд Туск и на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер изпратиха писмо до президента на Турция Реджеп Ердоган, с което го поканиха на среща във Варна на 26 март.

„ Благодарни сме, че България добре охранява външните граници. България е доста дейна и се надявам и други да я последват, ние би трябвало да подкрепим България. Няма страна в Европа, която да е вложила толкоз доста във връзка с запазване на границите “, съобщи през днешния ден на конференцията в Себастиан Курц.

Австрия твърдо стои зад приемането на България в Шенген, уточни той.

Курц и Борисов оповестиха, че ще продължат да работят дружно за европейската вероятност на страните от Западните Балкани - като опция за непоклатимост и разцвет в района, само че и в цяла Европа. Те подчертаха значимостта на стартиралите планове за съгласуваност в региона на енергетиката, транспортната и цифровата инфраструктура.

На Срещата на върха през май в София ще бъде разисквано задълбочено хибридното финансиране на всички планове, с цел да може процесът на приобщаване на страните от района да стане необратим, сподели българският министър председател.

Изискването за участие в Европейски Съюз е да се затворят преговорните глави, само че това лишава време. Що се отнася до инфраструктурните планове – хората живеят през днешния ден. Затова пътищата, жп линиите, пристанищата – те са нужни през днешния ден, с цел да останат и младежите в тези страни, да имат вероятност. Това ще подкрепи и процеса на присъединение. Ето за какво работим дружно с Австрия, с цел да няма спиране, разяснява Бойко Борисов./offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР