Имаме две нови правителства, двама нови премиери, които не идват

...
Имаме две нови правителства, двама нови премиери, които не идват
Коментари Харесай

Пендаровски ще посети България: С Радев ще дадем своя принос за решаване на спора, но още сме много далеч от положителeн резултат

Имаме две нови държавни управления, двама нови министър председатели, които не идват от остарялата школа, чува се нова изразителност, усеща се нова сила, има и нова методология – нови работни групи, комисии, посочи президентът на РСМ. „ Но ние сме надалеч от по-дълбоко въздействие в процеса и към момента сме доста надалеч от възможното му позитивно довеждане докрай “, сподели президентът.
 
Президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски разгласи, че ще бъде на публично посещаване в България след не повече от месец. Визитата се договаря с българския държавен глава Румен Радев, като задачата е двамата да дадат позитивен принос за превъзмогването на разногласието сред двете страни, пишат македонските медии.

На кръгла маса в Скопие, отдадена на присъединението на Западните Балкани към Европейски Съюз, македонският президент повтори, че началото на новата фаза на двустранните връзки с България е ужасно, "но към момента сме надалеч от по-дълбоко прозрение в процеса на решение на казуса и възможното му позитивно привършване ".
 
"Много скоро ще се опитам да дам персонален принос в процеса, тъй като считам, че е значимо всяка политическа институция и в двете страни да даде своя принос. След не повече от месец планираме да организираме публично посещаване в България с сътрудника Радев. Моята позиция е, че двамата президенти би трябвало да дадат позитивен принос за сполучливото довеждане докрай на този развой, тъй като това е стратегически интерес и на двете страни. Убеден съм, че Радев споделя моето мнение ", сподели Пендаровски.

Той приветства новата методология на двете държавни управления.

"Мисля, че това е отлично начало на тази нова фаза на нашите двустранни връзки. Имаме две нови държавни управления, двама нови министър председатели, които не идват от остарялата школа, чува се нова изразителност, усеща се нова сила, има и нова методология – нови работни групи, комисии, вместо предложенията от Лисабон. Но би трябвало да кажа кристално ясно, това е единствено началото, начална фаза, в която и двете страни показват положителни пожелания, защото биха желали процесът да се реализира ", акцентира Пендаровски.
 
„ Но ние сме надалеч от по-дълбоко въздействие в процеса и към момента сме доста надалеч от възможното му позитивно довеждане докрай “, сподели президентът.

Пендаровски означи също тъй че поддръжката на жителите за процеса на присъединение към Европейски Съюз понижава освен в страната, само че и в целия район, а антизападната изразителност в медиите в Западните Балкани пораства и има наклонност да става преобладаваща.
 
Източник:epicenter.bg
 
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР