Имаме две неща - по Бюджета трябва да стартира дискусията

...
Имаме две неща - по Бюджета трябва да стартира дискусията
Коментари Харесай

Габриел: Не трябва да сравняваме смяната на шефовете на НАП и Митници с чистки в администрацията

Имаме две неща - по Бюджета би трябвало да започва полемиката в елементи, с цел да може да бъде признат оптимално бързо, а идната седмица предстоят диалози сред двата преговорни екипа на двете парламентарни групи - на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, дружно с министрите, с цел да бъде финализирана управническата стратегия. В тази управническа стратегия ще бъдат извадени на напред във времето тези краткосрочни цели, които ще ни разрешат да има резултати и по този начин да убедят българските жители, че това държавно управление е освен работещо, само че и устойчиво.

Това съобщи външният министър Мария Габриел след първото съвещание на Министерски съвет, съобщи БГНЕС.

На въпрос дали е избрала свои заместници, Габриел уточни: “Все още не, дайте ми малко време. ”

Тя сподели, че са по време на съвещанието са коментирали и труса в Пловдив, и министъра на образованието ще има своята връзка, която ще цели сигурност за децата.

“В момента се правят оценка материалните вреди ", сподели тя и добави, че се причислява към посланието да бъдат спокойни и родителите, и децата, и учителите.

Външният министър уточни, че “несъмнено да останат министри, изключително които за първи път са министри, без зам.-министри, е доста сложен миг за тях, тъй като се разчита на зам.-министрите най-малко в границите на идващия 1 месец, както е било до момента, тъй като сме в невиждана обстановка, да могат да споделят с тях в какво положение са нещата, кои са положителните практики, къде са периодите, които би трябвало да бъдат спазени, и други ”, изясни тя и подсети образеца с идното национално оценяване на учениците след десетина дни. Тя обърна внимание, че с Денков ще извърнат внимание на зам.-министрите, както са създали и с министрите.

“За нас е значимо да сме в течение какво се случва ”, акцентира тя и добави, че търсят експертен профил и хора, потвърдили се със своята експертиза.

По отношение на промяната на шефа на Национална агенция за приходите, Габриел сподели че това е въпрос към финансовия министър Асен Василев.

" Не мисля, че би трябвало да съпоставяме промяната на шефовете на Национална агенция за приходите и " Митници " със заявките за чистки в държавната администрация. Несъмнено да останат министри, хора, които за първи път са министри, без заместници, е доста сложен миг за тях. Разчита се на зам.-министрите да споделят в какво се състоят нещата, какви са положителните практики. Важно е министрите да могат да подберат своя екип ", сподели още Габриел.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР