Имаме достатъчно мнозинство в парламента, за да функционира нормално той.

...
Имаме достатъчно мнозинство в парламента, за да функционира нормално той.
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Вече работим по темата за коледните добавки. За тях най-вероятно ще бъдат отпуснати 50 млн. лв.

Имаме задоволително болшинство в Народното събрание, с цел да действа обикновено той. Българска социалистическа партия имат правото да не се записват. Това е една технология на парламентаризма. Оставката на Валери Симеонов е решение на съдружния съвет. Аз не пазя думите на Валери Симеонов. Със сигурност обаче, в случай че той излезе от ръководството, в обединението ще настъпят земетресения и промени, а на този стадий ние не желаеме това да се случва. Няма предпоставки за предварителни избори и структурни промени. Не можем да хвърляме страната в безпорядък, с цел да угодим на болните упоритости на някои хора от опозицията, които неистово желаят да ръководят без да имат действителна подготовка и опция за това.

Това сподели в утринния блок на БТВ министърът на финансите Владислав Горанов, представен от вести.бг.

" В България разноските в бюджета за хора с увреждания са над 2 милиарда лв.. Сега прибавяме едни нови 150 млн. лв.. Те ще дадат благоприятни условия на хората, които са над 18 години и към този момент не са деца, само че е мъчно консолидираното им в работната сфера, да получават приходи и помощ. Тези средства няма да решат всички проблеми, само че са стъпка в вярната посока. Основните жалони на Бюджет 2019 са вложения в човешките запаси и обучение, рационализация на армията, опазване на здравето и обществените сфери. Обещахме да не променяме ставките на директните на налозите и го изпълняваме. Добрата вест е, че стопанската система ни пораства. Максималният застрахователен приход не е променян през последните 15 години. Бизнесът би трябвало да разбере, че с цел да задържим младежите да работят тук, приходите би трябвало да порастват. От бизнеса се оплакват, че няма работни фрагменти и би трябвало да помислят по какъв начин да се реши този проблем. Процесът е сложен и би трябвало да има комбинативно решение. Със сигурност няма бюджетна агресия поради идните избори следващата година. В този бюджет ние изпълняваме обещанията си и управническата стратегия. Няма нищо предизборно в него. Обещахме повече пари за обучение, за заплати на учители, повече пари за опазване на здравето и обществената сфера, нарастване на пенсиите. Всичко това се случва ", безапелационен беше финансовият министър.

" Приходната част на бюджета за тази година върви доста добре. В министерството на труда се работи вече по тематиката за коледните добавки. Там би трябвало да се разработят разнообразни разновидности и ще се обединим към най-хубавият. Предполагам, че до няколко седмици ще внесем предложение в Министерски съвет да бъдат отпуснати средства за коледни добавки. Темата на дебатите е какъв брой тъкмо ще бъде сумата, само че по първични калкулации тя ще е същата като за великденските добавки. Общо приказвам за към 50 млн. лв., които ще бъдат разпределени ", отговори Горанов на въпрос дали тази година пенсионерите ще получат коледни добавки.

" Хората би трябвало да раберат, че цената на горивата не зависят от държавното управление. НСО е една скъпа таксиметрова компания. Точно за това в новия бюджет има текстове, с които тази процедура се приключва. Няма нищо целеустремено против омбудсмана. Тя употребява единствено кола и водач. Няма данни за закани към нея и не употребява защита. За това споделям, че това е дно скъпо такси. Аз не употребявам кола от НСО. В държавно управление има и други сътрудници, които са се отказали. Нямам нищо срещу да се организира спор колите и водачите на НСО да отпаднат и за министрите ", разкри Владислав Горанов.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР