Имаме доста поводи за гордост в нашата история и това

...
Имаме доста поводи за гордост в нашата история и това
Коментари Харесай

Интересни факти за България, които трябва да знаете

Имаме много мотиви за горделивост в нашата история и това е безспорен факт. В тази публикация сме подбрали някои забавни неща за България, които може би не сте знаели. Независимо дали ги харесвате или не, това са обстоятелства, които не могат да бъдат оспорени и си остават част от нашето минало. Те ни вършат неповторими и могат да ни вдъхновят самите ние да реализираме огромни неща. 

Нито едно пленено бойно знаме

Това е един от по-известните обстоятелства, който може би знаете. В нашата велика и дълга история на борби и войни родната ни войска не е губила бойно знаме. За да се резервира този факт, са правени голям брой храбри жертви. Много е значимо да подчертаем, че даже в изгубени сражения и при необикновено неприятни шансове нашите храбри воини постоянно са бранили до дъно и не са предали знамената си. 

България в никакъв случай не е променяла името си

Нашата страна остава единствената в Европа, която в никакъв случай не е променяла името си когато е съществувала като независима страна. Няма друга страна, която да се похвали с сходно нещо. Името България гордо се е чувало по тези земи от основаването на българската страна. 
Кои са десетте най-велики български владетели?
Гледайки обратно към нашата история, е доста мъчно да определим с лека ръка кои са най-великите владетели, които нашата страна е имала....
Прочети повече
Най-старата славянска православна черква в света

Всеки знае за храм-паметника " Александър Невски ". Колко от вас знаят, че това е най-старата автокефална славянска православна черква в света? Интересни истории предхождат и мястото на нейното в началото изграждане, като изборът е бил сред Велико Търново и София. Строежът стартира през 1882 година и приключва 1912. Решението за нейното изграждане се взема през 1879-а, а предлагането е на Петко Каравелов. 

Най-старото злато на света

Тук е по-точно да кажем, че в България е открито най-старото златно богатство в света. То се свързва с Варненския некропол и е намерено през 1972 година. Състои се от над три хиляди златни предмета с тегло над шест кг и половина. Самото злато е 24-каратово и е датирано към 5000 години преди Христа. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР