Имаме добра координация с министъра на труда и социалната политика

...
Имаме добра координация с министъра на труда и социалната политика
Коментари Харесай

Антон Кутев: Имаме добра координация със социалния министър Бисер Петков

Имаме добра съгласуваност с министъра на труда и обществената политика Бисер Петков, която води до резултати. Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Антон Кутев по Българска национална телевизия. Той поздрави министъра за повдигането на минималния приход, което ще помогне доста на хората с увреждания, само че напомни, че това е отколешно гледище на социалистическата партия.

Антон Кутев похвали президента Радев за салдото и разсъдъка, който демонстрира по въпроса с антикорупционния закон и съобщи, че личното му виждане съответствува с това на президента. Той съобщи, че във връзка с отнемането на имущество няма огромна разлика сред предложенията на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, само че основната разлика е в самия орган.

Според народния представител, прокуратурата е потвърдила, че не може да се оправя със случаите на корупция по високите етажи.

„Ние желаеме да проверяваме всички за корупция, а корупцията е по високите етажи. Това би трябвало да става с следствие, тъй като сегашната система се е потвърдила като неработеща. Не може органът да се назначава от болшинството на Народното събрание. Това са трите основни разлики“, уточни Кутев.

„Президентите се сменят и от време на време кабинетът и президентът са от една и съща политическа мощ. Няма универсално решение, само че има решения, които понижават опциите да се въздейства на този развой. Формулирали сме го по този начин, както считаме, че ще е вярно. Ще забележим къде са вероятните взаимни отстъпки, само че считам, че това, което предлагаме, е свястно, само че се отхвърля, тъй като ще докара до резултат“, разяснява още заместник-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

Той съобщи, че Българска социалистическа партия ще преглежда личното си предложение за Бюджет 2018, само че похвали ръководещите, че вкарват част от измененията, на които Българска социалистическа партия упорства от години. Кутев означи, че поддържа добра връзка със обществения министър и даде образец с това, че той персонално му е заречен да се промени наредбата за изчисляването на самостоятелните потребности за хората с увреждания:

„Министърът е наясно и е поел ангажимент и да се промени законът за обществени услуги. Факт е, че това са неща, които Българска социалистическа партия от дълго време е желала. До момента схващане имаме, само че до свършената работа има огромен път, само че въпросът е дали тези наредби ще реализиран резултати. Факт е, че част от механизмите не работят. Никой няма време да чака една-две години, с цел да реши проблемите. Сроковете са доста къси и измененията би трябвало да се вършат за месеци“.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР